Posádka ruského plavidla zadržaného Ukrajinou sa pokúsila dostať na breh

NETKY.SK • 7 Apríl 2018, 14:53 • 2 min
Posádka ruského plavidla zadržaného Ukrajinou sa pokúsila dostať na breh

KYJEV - Posádka krymskeho plavidla "Nord", zatknutého ukrajinskou pohraničnov strážou, sa pokúsila sa dostať na breh, no pocítili však tvrdý odpor ukrajinských bezpečnostných síl, informoval spravodajstvo RIA Novosti právnik zastupujúci záujmy posádky Dmitrij Ščerbina.

slovakia

left justify in out

Informuje sa, že kapitán lode Vladimír Gorbenko bol v stredu prevezený na oddelenie bezpečnostnej služby Ukrajiny v Cherson, pre uznesenie trestu. On bol obvinený z "porušenia poriadku vstupu na dočasne obsadené územie Ukrajiny a odchod z neho za účelom poškodenia záujmov štátu".

   

Kapitán čelí až piatim rokom väzenia. Zvyšok posádky zostal v ukrajinskom prístave Berdyansk a bolo im zakázané opustiť loď od prvého dňa zadržania. "Keď sa členovia posádky dozvedeli, že kapitán nie je a odchádzame do Chersonu, začali panikáriť. Oni jednoducho vystúpili z lode na breh. Potom prišlo asi 40 ozbrojených vojakov a silou ich dotlačili na loď. Považujeme takéto kroky za nezákonne," povedal právnik.
     

Podľa jeho slov, na plavidle to nie je možné vydržať, najmä kvôli silnému zápachu z rýb. Ukrajinské pohraničné stráže 25. marca zadržali rybársku loď "Nord" pod ruskou vlajkou v Azovskom mori s 10 členmi posádky. Všetci sú občania Ruska. Majiteľ lode vyhlásil, že loď je zadržaná nezákonne a činnosť pohraničnej stráže je nebezpečná pre život posádky.
     

Vedenie Federálnej bezpečnostnej služby na Kryme, začalo konanie podľa článku 211 Trestného zákona Ruskej federácie "Únos leteckej alebo vodnej prepravnej lode alebo železničného koľajového vozidla".

 

Ukrajinský súd 30. marca zatkol rybársku loď "Nord". Na členov posádky sú zostavené administratívne protokoly. Loď sa nachádza v ukrajinskom prístave Berdyansk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies