Porsche nenesie zodpovednosť za smrť Walkera a Rodasa

NETKY.SK • 6 Apríl 2016, 09:32 • 2 min
Porsche nenesie zodpovednosť za smrť Walkera a Rodasa

LOS ANGELES - Kalifornský súd zamietol žalobu, ktorú ešte v roku 2014 podala na automobilovú spoločnosť Porsche vdova po Rogerovi Rodasovi pre údajnú zodpovednosť za smrť jej manžela a jeho kamaráta, herca Paula Walkera. Tí zahynuli pri nehode automobilu známej značky 30. novembra 2013.

slovakia

left justify in out

Kristine Rodas v žalobe tvrdila, že smrť oboch mužov spôsobila chybná mechanika a dizajn vozidla 2005 Porsche Carrera GT. Auto podľa nej nemalo dostatočnú ochrannú mriežku či bezpečnostné prvky v nádrži, ktoré by zabránili vznieteniu sa benzínu v nej. Okrem toho uviedla, že haváriu zapríčinilo zlyhanie nápravy automobilu. Od spoločnosti žiadala bližšie nešpecifikované odškodné. Sudca Philip S. Gutierrez však v pondelok rozhodol, že ani pre jedno z týchto tvrdení neexistuje dostatok dôkazov, a žalobu preto zamietol. Automobilku však zažalovali aj Rodasove deti, Walkerova dcéra Meadow ako aj jeho otec. Zástupcovia Porsche všetky obvinenia oficiálne odmietli.


Walker a Rodas sa v deň tragédie zúčastnili na charitatívnej akcii usporiadanej v priestoroch ich spoločného obchodu. Porsche Carrera GT malo podľa jedného zo svedkov problémy a zhasínal mu motor, tak sa 38-ročný Rodas rozhodol, že sa pôjde previezť a zistiť, čo s ním je. Zavolal aj 40-ročného Walkera, ktorý už bol na odchode, no súhlasil, že pôjde s ním. Pri návrate však približne 460 metrov od obchodu havarovali. Rodas údajne stratil kontrolu nad vozidlom, ktoré narazilo do stromov, stĺpa pouličného osvetlenia a následne začalo horieť. Podľa výsledkov pitvy Rodas zomrel na následky početných zranení, ktoré utrpel pri náraze, zatiaľ čo Walker podľahol kombinácii poranení a popálenín. Vyšetrovanie ukázalo, že príčinou nehody bola vysoká rýchlosť a nie mechanická porucha auta. Rodas šiel podľa vyšetrovateľov v momente, keď stratil nad autom kontrolu, rýchlosťou 130 až 151 kilometrov za hodinu, pričom sa nachádzal v zóne, kde je povolená maximálna rýchlosť 45 míľ za hodinu, teda zhruba 72 kilometrov za hodinu. Rýchlosť vyšetrovatelia vypočítali na základe brzdnej dráhy, ktorú na mieste zanechala jedna z pneumatík.


Paul William Walker IV. sa do povedomia divákov po prvý raz výraznejšie zapísal snímkou Varsity Blues z roku 1999. Už o dva roky neskôr si zahral v prvej časti filmovej série Rýchlo a zbesilo. Úlohu Briana O'Connera si následne zopakoval aj v ďalších piatich snímkach z rokov 2003, 2009, 2011, 2013 a 2015. Objavil sa aj vo filmoch ako Prúd času (2003), Do hlbiny (2005), 8 statočných (2006), Zbesilý útek (2006), Zabite Bobbyho! (2007), Rozsudok smrti (2008), Gangstri (2010), Pawn Shop Chronicles (2013), Hours (2013) alebo Zakázaná zóna (2014).


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies