Porošenko sľúbil tvrdú odpoveď za Charkov, v Odese podľa neho útok zmarili

NETKY.SK • 23 Február 2015, 06:35 • 2 min
Porošenko sľúbil tvrdú odpoveď za Charkov, v Odese podľa neho útok zmarili

KYJEV - Ukrajinský prezident Petro Porošenko sľúbil tvrdú odpoveď organizátorom dnešného výbuchu nálože v meste Charkov. Informovala o tom agentúra UNIAN.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Zlo terorizmu odhalilo svoju bezohľadnú povahu. Vyjadrujem svoju najhlbšiu sústrasť príbuzným a priateľom obetí," napísal Porošenko na svojom účte na Facebooku. Výbuch nálože označil za "trúfalý pokus rozšíriť zónu terorizmu". "Tí, ktorí boli do toho zapletení, budú čeliť tvrdej odpovedi," zdôraznil ukrajinský prezident. Podľa agentúry TASS Porošenko na dnešnej schôdzke s poľským prezidentom Bronislawom Komorowským oznámil, že tajné služby zmarili teroristický útok v Odese.

 

K výbuchu v Charkove došlo počas zhromaždenia a pochodu na podporu jednoty Ukrajiny. Dvaja ľudia zahynuli a 11 utrpelo zranenia, informovala televízia 112 s odvolaním sa na poradcu ukrajinského ministra vnútra Antona Heraščenka.

 

Jedným z mŕtvych je podľa neho známy miestny aktivista Ihor Tolmačov, druhým je policajt. Ďalší piati policajti sú medzi zranenými.

 

Poradca šéfa ukrajinskej tajnej služby SBU Markijan Lubkivskyj neskôr na Facebooku oznámil, že boli zadržané štyri osoby, ktoré sa mohli podieľať na príprave a spáchaní teroristických trestných činov v Charkove. Zaistili sa aj zbrane, vrátane raketometu. V meste po útoku vyhlásili najvyšší stupeň protiteroristickej pohotovosti.

 

Podľa agentúry Reuters Kyjev oznámil, že štvorica podstúpila výcvik v Rusku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies