Porošenko posmrtne vyznamenal 220 príslušníkov zabitých v Donbase

NETKY.SK • 15 Máj 2015, 16:58 • 2 min
Porošenko posmrtne vyznamenal 220 príslušníkov zabitých v Donbase

KYJEV - Ukrajinský prezident Petro Porošenko posmrtne vyznamenal 220 príslušníkov armády a jednotiek ministerstva vnútra, ktorí zahynuli v bojoch na východe krajiny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Príslušný dekrét podpísal dnes, informovalo tlačové oddelenie ukrajinskej hlavy štátu.
     

Všetkých 220 vojakov zabili militanti v zóne tzv. protiteroristickej operácie (ATO), a to v bojoch pri mestách Doneck, Avdijivka a Debaľceve v období od jesene 2014 do jari 2015, uviedlo tlačové oddelenie vo vyhlásení, z ktorého citovala agentúra Ukrinform.
     

Hovorca ATO Andrij Lysenko dnes informoval, že za uplynulých 24 hodín neboli hlásené žiadne obete v radoch ukrajinských vojakov. Dvaja však utrpeli zranenia v dôsledku "nepriateľských akcií a stretov" pri Avdijivke.
     

Podľa agentúry Interfax-Ukrajina Lysenko poznamenal, že žiadne obete v radoch ukrajinskej armády neboli z Donbasu hlásené už tretí deň po sebe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies