Poradca ruského prezidenta: Rusko a Turecko pravdepodobne usporiadajú na budúci rok bilaterálny summit

NETKY.SK • 5 August 2016, 18:43 • 2 min
Poradca ruského prezidenta: Rusko a Turecko pravdepodobne usporiadajú na budúci rok bilaterálny summit

MOSKVA - Rusko a Turecko pravdepodobne usporiadajú na budúci rok bilaterálny summit, oznámil dnes poradca ruského prezidenta Jurij Ušakov.

slovakia

left justify in out

Jeho slová zazneli pred schôdzkou tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana so šéfom Kremľa Vladimirom Putinom, ktorá sa uskutoční 9. augusta v Petrohrade.


"Ak všetko pôjde dobre, a ja dúfam, že áno, obe strany sa zrejme dohodnú na konaní pravidelného zasadnutia Rady pre spoluprácu na najvyššej úrovni vedenej prezidentmi oboch krajín, ktorá zahŕňa prakticky všetkých kľúčových ministrov zaoberajúcich sa rozvojom bilaterálnych vzťahov," citovala Ušakova agentúra TASS.


Ak sa podľa Ušakova Rusko a Turecko dohodnú, miesto a termín konania summitu budú dohodnuté prostredníctvom príslušných kanálov.


"Zrejme to bude v Moskve, pretože predchádzajúce stretnutie sa uskutočnilo v Turecku," poznamenal Putinov poradca.


K blížiacej sa schôdzke v Petrohrade povedal, že Putin a Erdogan budú diskutovať o zrušení ruského zákazu dovozu tureckých výrobkov, obnovení charterových letov, projekte Turecký prúd, urovnaní sýrskeho konfliktu, úsilí v boji proti terorizmu a o iných aktuálnych otázkach.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies