Poplach v oblakoch: Lietadlo Turkish Airlines muselo späť, kvôli bombe

NETKY.SK • 17 Apríl 2015, 13:12 • 2 min
Poplach v oblakoch: Lietadlo Turkish Airlines muselo späť, kvôli bombe

ISTANBUL - Lietadlo leteckej spoločnosti Turkish Airlines dnes bezpečne pristálo na letisku v Istanbule po tom, ako letoví dispečeri posádke nariadili návrat vzhľadom na hrozbu, že sa na palube stroja nachádza bomba.

slovakia

left justify in out

 V uplynulých týždňoch bolo v Európe zaregistrovaných niekoľko prípadov, keď lietadlá z rôznych dôvodov odklonili na pristátie na inom letisku alebo let úplne zrušili.
     

Ako informovala turecká tlačová agentúra Dogan, v tomto prípade dostala posádka lietadla Boeing 738 pokyn nepokračovať v lete do Bazileja, ale vrátiť sa do Istanbulu po vyhrážkach, že na palube je bombová nálož. Po pristátí v Istanbule pyrotechnici lietadlo prezreli a našli v ňom len lístok s nápisom "Tu je bomba".
     

V prípade Turecka ide o tretí prípad vyhrážania sa bombovou náložou leteckej spoločnosti za menej ako mesiac. Vo všetkých prípadoch išlo o falošný poplach, konštatoval na svojej webovej stránke turecký denník Hürriyet.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies