Poľský prezident sa poďakoval Trumpovi, že bojuje proti falošným správam

NETKY.SK • 18 Január 2018, 20:41 • 2 min
Poľský prezident sa poďakoval Trumpovi, že bojuje proti falošným správam

VARŠAVA - Poľský prezident Andrzej Duda sa vo štvrtok poďakoval prezidentovi USA Donaldovi Trumpovi za to, že bojuje proti falošným správam.

slovakia

left justify in out

Poľský prezident Duda svojím štvrtkovým vyjadrením reagoval na takzvané "fake news awards", teda rebríček falošných správ, ktorý Trump zverejnil v stredu a do ktorého zahrnul aj správu amerického magazínu Newsweek, že prvá dáma Poľska si s ním počas jeho návštevy Poľska odmietla podať ruku.

Neskôr však vysvitlo, že Agata Kornhauser-Duda sa síce Trumpovej ruke najprv skutočne vyhla, ale len preto, aby si potriasla rukou s jeho manželkou Melaniou, pričom hneď na to podala ruku aj Trumpovi.

"Ďakujem Vám. Musíme pokračovať v boji proti tomuto fenoménu. Poľsko zažíva silu falošných správ z prvej ruky," napísal vo štvrtok na Twitter poľský prezident Duda.

V ďalšom texte svojho tvítu spomenul očierňovanie poľskej vlády. "Mnohí európski a dokonca aj americkí predstavitelia si formujú svoj názor na Poľsko na základe nikdy nekončiaceho prúdu falošných správ," napísal poľský prezident.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies