Poľský minister obrany: Rusko už nie je partnerom NATO

NETKY.SK • 4 September 2014, 13:45 • 2 min
Poľský minister obrany: Rusko už nie je partnerom NATO

VARŠAVA - Severoatlantická aliancia by nemala naďalej pristupovať k Rusku ako k partnerovi, vyhlásil dnes poľský minister obrany Tomasz Siemoniak.

slovakia

left justify in out

"Rusko začalo, Rusko porušilo dohodu a NATO a Západ z toho musia vyvodiť dôsledky," povedal Siemoniak pred odletom na summit aliancie pre poľskú televíziu TVN24 v súvislosti s dohodou NATO s Ruskom z roku 1997. 
     

"Nemôžeme celý čas hľadať v dokumentoch dôvody na to, nerobiť nič. Teraz je čas konať," dodal Siemoniak s tým, že aj najväčší zástancovia Ruska v NATO si musia uvedomiť, že Rusko za Vladimira Putina stratilo dôveryhodnosť, informovala agentúra DPA.
     

Poľsko patrí k najdôraznejším kritikom postupu Ruska v ukrajinskej kríze. "Situácia na Ukrajine dosiahla bod, v ktorom sa Ukrajina nemôže brániť, ak nedostane reálnu pomoc v rôznych oblastiach," povedal Siemoniak. Spresnil, že nejde len o vojenskú pomoc. Poľsku záleží na spoločnom rozhodnutí NATO na summite v otázke tejto podpory.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies