Poľská vláda uznala, že razia v redakcii týždenníka Wprost bola prehnaná

NETKY.SK • 20 Jún 2014, 17:13 • 2 min
Poľská vláda uznala, že razia v redakcii týždenníka Wprost bola prehnaná

VARŠAVA - Poľská vláda dnes uznala, že bezpečnostné orgány zašli príliš ďaleko, keď vykonali raziu v redakcii časopisu a pokúsili sa získať uniknuté zvukové záznamy, ktoré vyvolali nedávny škandál.

slovakia

left justify in out

Stredajšia večerná akcia agentov poľskej vnútroštátnej tajnej služby ABW, ktorí niekoľko hodín prehľadávali priestory redakcie spravodajského týždenníka Wprost s cieľom získať kompromitujúce záznamy, sa skončila blamážou. Novinári z viacerých redakcií zabránili vydaniu notebooku šéfredaktora Wprostu Slawomira Latkowského so zdôvodnením, že chránia tlačové tajomstvo.
     

Policajná akcia zhoršila už tak hlbokú vládnu krízu vyvolanú nahrávkami. Premiér Donald Tusk čelí výzvam opozície, aby vyhodil niektorých ministrov a spolu s prezidentom Bronislawom Komorowskim už nevylučujú vypísanie predčasných volieb, ak sa nepodarí obnoviť dôveru v súčasnú vládu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies