Poloz chystá poslednú zmenu, šancu dostane Szarková

NETKY.SK • 15 December 2014, 13:19 • 2 min
Poloz chystá poslednú zmenu, šancu dostane Szarková

ZÁHREB - Hádzanárky Slovenska môžu na XI. majstrovstvách Európy v Chorvátsku a Maďarsku skončiť najlepšie na 9. mieste. Nedeľňajšia prehra s Holandskom (20:30) a ďalšie výsledky v II. štvrťfinálovej skupine v Záhrebe rozhodli, že Slovenky už prišli aj o teoretickú nádej na semifinále i šancu na účasť v dueli o 5. priečku.

slovakia

left justify in out

Vyvrcholenie šampionátu v Budapešti síce bude bez nich, ale stále majú pred sebou ešte dve vystúpenia - v utorok proti Švédsku a v stredu proti Nemecku (oba duely o 18.00 h).

 

Slovenské hráčky priznali, že už na nich dolieha fyzická únava, aj preto sa im tréner Dušan Poloz rozhodol po diskusii s radou starších rozhodol dať priestor na načerpanie síl a v pondelok budú bez tréningu. Predpoludním si plnili mediálne povinnosti a popoludní ich čakala návšteva slovenského veľvyslanectva v Záhrebe. 

 

"Zo zápasu s Holanďankami som mal obavy, pretože po takom heroickom výkone, aký podali dievčatá proti Srbkám, sa ťažko dostávate späť hore. Keď som videl, ako sú hráčky vyčerpané po dueli, tak netuším, kto bude hrať v utorok a stredu. Kondíciu už nenaženieme. Jediné, čo môžeme urobiť, je dať im voľno a prispôsobiť tréning tak, aby mali v zostávajúcich stretnutiach čo najviac fyzických i mentálnych síl," skonštatoval Poloz a k najbližšiemu meraniu síl poznamenal: "Severský štýl a ich mentalitu dobre poznám. Švédky sú o niečo pomalšie ako Holanďanky, ale zase o to silnejšie. Bude to skôr o fyzickom kontakte, tvrdej obrane, s akou na nás vyrukovali aj Čiernohorky, ale aj o sile, v ktorej trochu takisto zaostávame. Pre nás je to v každom prípade vynikajúca možnosť konfrontácie s excelentnými tímami." 

 

Kouč SR sa chystá využiť poslednú - tretiu - možnosť na zásah do 16-člennej súpisky. "Zmena určite príde už pred najbližším duelom. Do kádra sa vráti Simona Szarková, ktorá mala zvýšenú teplotu, ale proti Švédsku a Nemecku by mala hrať. Namiesto koho ju dopíšeme na súpisku, to sa ešte uvidí aj podľa zdravotného stavu. Maťa Školková má z duelu s Holandskom natiahnuté väzy pri kľúčnej kosti. Ešte máme čas, rozhodnutie bude jasné v utorok ráno." 

 

Ani hráčky turnaj napriek vyčerpaniu ešte nezabalili, veď ide o veľa - prestíž i nasadenie pred žrebom II. fázy kvalifikácie MS 2015. "Určite je tam už aj nejaká únava. Dúfam však, že Švédky potrápime a ešte budeme na šampionáte bodovať. Ak aj nie, tak chceme podať výkon, za ktorý sa nebudeme hanbiť a najmä musíme hrať so srdcom," povedala stredná spojka Klaudia Michnová. 

 

Slovenky sa so Švédkami stretli pred rokom v decembri v dvoch prípravných zápasoch. V Skövde podľahli 26:35 (14:20) a v Jönköpingu ešte o gól vyššie 25:35 (16:20). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies