FOTO V českej nemocnici zriadili socialistickú miestnosť, seniori sa tu majú cítiť ako zamlada

NETKY.SK • 27 Február 2019, 13:02 • 2 min
FOTO V českej nemocnici zriadili socialistickú miestnosť, seniori sa tu majú cítiť ako zamlada

Tomu sa hovorí príkladná starostlivosť...

slovakia

left justify in out

S pribúdajúcim vekom, žiaľ, pribúdajú aj zdravotné problémy. Preto sa seniori dostávajú do nemocníc, kde často musia tráviť aj celé týždne. Pobyt v tomto prostredí nie je pre nikoho príjemný, a tak sa vedenie Vít­ko­vickej ne­moc­nice v Ostrave rozhodlo urobiť krásnu vec.

 

Pacienti Následnej lôžkovej starostlivosti majú aspoň malý dôvod na úsmev. Na oddelení im totiž zriadili špeciálnu miestnosť, ktorú zariadili v štýle socializmu, aby si tak spomenuli na „staré dobré časy“.

 

Miestnosť s veľkosťou 4 x 8 metra vymaľovali presne tak, ako sa to robilo v časoch komunizmu, vybavenie aj nábytok je z rovnakého obdobia. Seniori sa tu podľa vlastných slov cítia výborne, dokonca im to pomáha ľahšie si spomínať a precvičovať pamäť. Táto „obývačka“ totiž slúži nielen ako miestnosť pre návštevy, je zároveň spoločenskou miestnosťou, kde sa dôchodcom pravidelne venujú vyškolené ošetrovateľky.

 

 

Dobrovoľníčky, ktoré sem so seniormi prichádzajú „kávičkovať“ a rozprávať sa o najrôznejších témach, sú pre starších ľudí skvelou terapiou. Pri pohľade na družnú a uvoľnenú atmosféru v tejto izbe by ste ani nemali pocit, že ste stále v nemocnici.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies