Polícia zadržala dvoch možných Coulibalyho komplicov

NETKY.SK • 15 December 2015, 12:14 • 2 min
Polícia zadržala dvoch možných Coulibalyho komplicov

PARÍŽ - Francúzska polícia dnes uvalila väzbu na dve osoby, ktoré sú podozrivé zo spoluúčasti na útokoch, ktoré sa v Paríži odohrali začiatkom januára tohto roku. Informovala o tom dnes televízia BFMTV.

slovakia

left justify in out

Jeden zo zadržaných už pritom bol vo väzbe v súvislosti s obchodovaním so zbraňami. Ide o Clauda Hermanta zo severu Francúzska, ktorý má blízko ku krajne pravicovému hnutiu. Druhou zadržanou osobou je jeho družka, uviedla prokuratúra v meste Lille, ktorá sa prípadom zaoberá.

 

Vyšetrovatelia ich zadržali a začali vypočúvať v súvislosti s tým, že zbrane, ktoré sa našli v arzenáli Amédyho Coulibalyho, prešli cez firmu riadenú Hermantovou družkou.

 

Coulibaly bol jedným z trojice páchateľov, ktorí začiatkom januára počas troch dní terorizovali Francúzsko, keď podnikli útok na redakciu satirického týždenníka Charlie Hebdo, smrteľne zranili policajtku na parížskom predmestí Montrouge a vzali za rukojemníkov zákazníkov a predavačov v obchode s kóšer tovarom pri Porte de Vincennes. Pri týchto útokoch prišlo o život 17 ľudí. Útočníkov - Coulibalyho a bratov Saida a Chérifa Kouachiovcov - polícia zastrelila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies