Polícia odovzdala spis o tragickej nehode v Polomke prokurátorovi

NETKY.SK • 29 Jún 2010, 07:41 • 2 min
Polícia odovzdala spis o tragickej nehode v Polomke prokurátorovi

Polícia odovzdala spis o tragickej nehode v Polomke prokurátorovi - Krimi Prokurátor Krajskej prokuratúry v Banskej Bystrici dnes prevzal od vyšetrovateľky Krajského riaditeľstva PZ vyšetrovací spis týkajúci sa vyšetrovania a zrážky vlaku s autobusom, ku

slovakia

left justify in out

Prokurátor Krajskej prokuratúry v Banskej Bystrici dnes prevzal od vyšetrovateľky Krajského riaditeľstva PZ vyšetrovací spis týkajúci sa vyšetrovania a zrážky vlaku s autobusom, ku ktorej došlo vlani na železničnom priecestí v Polomke v okrese Brezno. Pri tragickej nehode 21. februára 2009 zahynulo 12 ľudí, ktorí cestovali do neďalekého lyžiarskeho strediska blízko Polomky.
      "Vyšetrovateľka navrhuje obžalovať vodiča autobusu zo spáchania prečinu všeobecného ohrozenia. O tom, či na obvineného muža podám obžalobu alebo či vec vrátim na doplnenie, prípadne či vec zastavím, sa rozhodnem po preštudovaní spomínaného spisu," uviedol pre TASR prokurátor Krajskej prokuratúry v Banskej Bystrici Ivan Vozár.
      Podľa informácie z policajného zdroja vyšetrovanie spomínanej nehody oddialilo to, že sa dlhší čas nepodarilo získať vyjadrenie od istej zahraničnej poisťovne, v ktorej bolo poistené dievča zo Srbska, ktoré sa pri nehode zranilo a bolo dlhšie hospitalizované v banskobystrickej Fakultnej nemocnici F. D. Roosevelta. Poisťovňa si preto chce na súde uplatniť náhradu za zdravotnú starostlivosť, ktorú musí zaplatiť nemocnici.
      Podľa poznatkov polície z vyšetrovania haváriu na železničnom priecestí spôsobil vodič autobusu. Ten mal vojsť s autobusom na nechránené železničné priecestie vtedy, keď sa k nemu blížil aj vlak. Jeho strojvodca napriek tomu, že použil rýchlobrzdu, už zrážke nedokázal zabrániť.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies