Polícia obvinila dvoch košických prokurátorov z nečinnosti

NETKY.SK • 27 Jún 2014, 07:08 • 2 min
Polícia obvinila dvoch košických prokurátorov z nečinnosti

BRATISLAVA - Dvaja prokurátori z Okresnej prokuratúry Košice II čelia v dôsledku svojej nečinnosti a prieťahov v konaní obvineniu z trestného činu marenia úlohy verejným činiteľom. V dnešnom večernom spravodajstve to uviedla televízia Markíza.

slovakia

left justify in out

Televízii to potvrdila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PPZ) Andrea Dobiášová. "Jeden prípad je už ukončený podaním návrhu na podanie obžaloby," spresnila Dobiášová. 
      

V dôsledku nečinnosti jedného z prokurátorov museli zastaviť niekoľko trestných stíhaní. Podľa obvinenia mal napríklad požiadať o právnu pomoc do Českej republiky, no neurobil tak a celá záležitosť sa stala premlčanou. Podobných prípadov však bolo viac, podľa hovorcu Krajskej prokuratúry v Košiciach Milana Filička išlo približne o 20 skutkov.
      

Trestné stíhanie prokurátorov, ktorí vo funkcii pôsobia už dlho, iniciovala samotná prokuratúra. Stalo sa tak po previerkach, ktoré nariadil generálny prokurátor Jaromír Čižnár. Ako pre televíziu povedal námestník generálneho prokurátora Peter Šufliarsky, zistení o nečinnosti bolo toľko, že v tomto prípade už nestačilo disciplinárne konanie. "Vzhľadom na počet a závažnosť prieťahov je trestné stíhanie logickým postupom," uviedol Šufliarsky.
      

Obvineným prokurátorom hrozí v prípade dokázania viny pred súdom až dvojročné väzenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies