Polícia na Sicílii použila slzotvorný plyn na rozohnanie antiglobalistov

NETKY.SK • 28 Máj 2017, 11:12 • 2 min
Polícia na Sicílii použila slzotvorný plyn na rozohnanie antiglobalistov

TAORMINA - Talianska polícia včera v meste Giardini Naxos na talianskom ostrove Sicília použila slzotvorný plyn proti demonštrantom z radov anarchistov, komunistov a antiglobalistov.

slovakia

left justify in out

Ich protestná akcia sa uskutočnila po skončení summitu siedmich priemyselne najvyspelejších krajín sveta (G7) v neďalekej Taormine.

 

Agentúra AP, ktorá o tom informovala, spresnila, že v čase konania protestu už všetci hostia opustili dejisko summitu.

 

AP dodala, že mnohí z demonštrantov mali v rukách zástavy alebo cez tváre šatky s vyobrazením komunistických symbolov - kosáku a kladiva.

 

Ako informovala agentúra Reuters, v očakávaní podobných protestov si majitelia všetkých obchodov v inak pokojnom mestečku obložili výklady a vchodové dvere drevenými panelmi a fóliami.

 

Starosta mesta Pancrazio Lo Turco dokonca nariadil, aby dnes zostali všetky obchody zavreté, kým sa pouličné protesty neskončia. Ich organizátori pritom sľubovali, že budú pokojné a budú platformou, odkiaľ "zaznie hlas znevýhodnených ľudí z celého sveta."

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies