Policajtka mala nadštandardné vzťahy s obvineným z vraždy Mišenku

NETKY.SK • 1 December 2011, 04:36 • 2 min
Policajtka mala nadštandardné vzťahy s obvineným z vraždy Mišenku

Policajtka mala nadštandardné vzťahy s obvineným z vraždy Mišenku

slovakia

left justify in out

img

Policajná vyšetrovateľka, ktorá v minulosti vyšetrovala piťovcov v súvislosti s vraždou študenta Daniela Tupého, mala nadštandardné vzťahy s Róbertom T., alias Netvorom, ktorý má patriť do skupiny sýkorovcov.
Juraj O., alias Piťo, podľa vyšetrovateľa prikázal svojim kumpánom, aby odpálili dom a auto sýkorovca Róberta T. Prípad sa stal ešte v marci. Netvor je zase na druhej strane obvinený z vraždy topoľčianskeho podnikateľa Jozefa Mišenku.
Keď bol ministrom vnútra Robert Kaliňák, zriadil na vyšetrovanie prípadu vraždy Tupého špeciálny tím. Šéfovala mu policajtka z Úradu boja proti organizovanej kriminalite (ÚBOK). Išla po piťovcoch a z vraždy obvinila piatich mužov, súd ich však oslobodil. Podľa zdroja pre dnešné vydanie Nového Času policajtka má nadštandardné vzťahy s Netvorom. V policajných kruhoch sa šepkalo, že mu prezradila, že po ňom idú pre vraždu Mišenku. "Inšpekcia ministerstva vnútra takéto informácie preverovala a zistenie postúpila nadriadeným," uviedol hovorca ministerstva vnútra Gábor Grendel.
"Ak sa potvrdia informácie o kontaktoch policajta so záujmovými osobami, ktoré sú v rozpore so záujmami útvaru, prijímajú sa okamžite adekvátne personálne opatrenia," povedala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová. Policajtka pred ôsmimi mesiacmi z ÚBOK-u odišla na okresné policajné riaditeľstvo a na prípady, ktoré rieši ÚBOK, už nemá dosah. Predpokladá, že podozrenie vzniklo preto, že ju kolegovia videli vystupovať z Netvorovho auta. "A čo som mala robiť, vziať ho do svojho auta? Síce on nie je zlý, nepije, nefajčí, nefetuje, ale aj tak," uvažovala. Píše ďalej denník.
Róbert T. začínal ako ochrankár jedného advokáta. Najskôr ho volali Feši od sýkoriek, až potom vznikla prezývka Netvor. Pôsobil v trnavskom regióne. V mafiánskych zoznamoch je v skupine sýkorovci. Od októbra 2010 sedí vo väzbe pre obvinenie z vraždy podnikateľa Mišenku, ktorá sa stala vlani. Motívom jeho likvidácie boli podľa polície nezrovnalosti o priestory. Medzi deviatimi obvinenými sú ľudia z organizovaných skupín od Trnavy až po Topoľčany.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies