Ázia bojuje s druhou vlnou pandémie, krajiny opäť zavádzajú opatrenia

NETKY.SK • 27 Júl 2020, 09:05 • 2 min
Ázia bojuje s druhou vlnou pandémie, krajiny opäť zavádzajú opatrenia

SYDNEY - Ázijské krajiny bojujú s druhou vlnou koronavírusovej pandémie. Tamojšie úrady na nárast prípadov odpovedajú znovuzavedením epidemiologických opatrení, napísala v pondelok agentúra Reuters.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Hongkong podľa miestnych médií v pondelok oznámi prísne opatrenia vrátane uzavretia reštaurácií a povinnosti nosiť na verejnosti rúška. Hongkong návštevu reštaurácií zakáže po prvý raz od vypuknutia pandémie v januári. Ľudia si podľa dostupných informácií budú môcť jedlo objednať a zobrať so sebou.

 

Opatrenia by mali začať platiť od stredy

Austrália zaznamenala v pondelok až 549 nových prípadov, čo je najviac od vypuknutia pandémie. Až 532 z nich zaregistrovali v najľudnatejšom austrálskom štáte - Viktórii.

 

Prudký vzostup prípadov komunitného prenosu vo Viktórii v posledných týždňoch viedol úrady k uzatvoreniu hraníc tohto štátu. V hlavnom meste štátu - Melbourne - sa zaviedli pre päť miliónov obyvateľov prísne obmedzenia pohybu a nedávno aj povinnosť nosiť rúška. Premiér Daniel Andrews avizoval, že k týmto opatreniam môžu čoskoro pribudnúť ďalšie.

 

Čína v pondelok potvrdila najviac nových prípadov od apríla - 61. Až 41 z nich úrady zaznamenali v západnej provincii Sin-ťiang.

 

V Japonsku úrady vyzývajú súkromné firmy, aby povolili zamestnancom prácu z domu a obmedzili ich fyzický kontakt. Pandémia v tejto krajine zasiahla najmä hlavné mesto Tokio. Nové ohniská tamojšie úrady zaznamenali aj v meste Fukuoka na ostrove Kjúšu a v Osake.

 

 

Vo Vietname, ktorý dosiaľ potvrdil iba 420 prípadov infekcie a žiadne súvisiace úmrtia, začali evakuovať 80.000 ľudí z mesta Danang po tom, čo troch jeho obyvateľov počas víkendu pozitívne testovali.

 

Sprísnenie opatrení zvažujú aj na Filipínach. Prezident Rodrigo Duterte by sa mal epidemiologickej situácii venovať v rámci svojho výročného prejavu o stave štátu naplánovaného na pondelok. Nárast prípadov v uplynulých týždňoch zaznamenalo hlavné mesto Manila.

 

O koronavíruse sa už hovorí aj v Severnej Kórei. Tamojšie štátne médiá cez víkend informovali o uzavretí pohraničného mesta Kesong z dôvodu "podozrenia" z nákazy. Údajne ide o utečenca, ktorý sa do krajiny vrátil z Južnej Kórey.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies