Policajti varujú verejnosť, aby si vo vozidlách nenechávala cenné veci

NETKY.SK • 10 August 2015, 12:10 • 2 min
Policajti varujú verejnosť, aby si vo vozidlách nenechávala cenné veci

BRATISLAVA - Polícia upozorňuje verejnosť, aby si vo vozidlách nenechávala cenné veci, ako doklady, peniaze, telefón, tašky či oblečenie. Zároveň odporúča tieto veci neukladať ani do kufra, ale nosiť ich pri sebe. Cenné veci vo vozidle sú totiž stále lákadlom pre zlodejov.

slovakia

left justify in out

Dôkazom je aj prípad, ktorý sa stal v nedeľu 9. augusta poobede v Bratislave. Neznámy páchateľ sa vlámal do riadne uzamknutého auta, ktoré bolo zaparkované popri poli pri jazere Zlaté piesky.

 

"Z vozidla následne odcudzil tri kožené tašky, v ktorých sa nachádzali osobné doklady, bankomatová karta a rôzne zľavové karty, finančnú hotovosť, gastrolístky či zväzok kľúčov," informovala TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková. Páchateľ taktiež ukradol z auta náramok, osobné doklady troch rodinných príslušníkov či mobilné telefóny. Polícia v tomto prípade začala trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže. Po páchateľovi a odcudzených veciach pátra.

 

Polícia preto odporúča, aby sa vodiči nespoliehali len na diaľkové ovládanie a centrálne uzamykanie, ale uzamknutie vozidla si skontrolovali vždy aj mechanicky. "Na parkovanie je potrebné uprednostniť strážené a osvetlené parkoviská," podotkla Mihalíková. Ak vodič po návrate k vozidlu zistil, že do auta niekto násilím vnikol, je podľa jej slov dôležité do vozidla nenastupovať, ničoho sa nedotýkať a odcudzené veci zisťovať len pohľadom. "Zabráni sa tak zničeniu stôp," dodala Mihalíková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies