Podľa R. Fica je väčšina správ o rokovaniach nepravdivá. Hlas ich nekomentuje

NETKY.SK • 7 Október 2023, 08:30 • 2 min
Podľa R. Fica je väčšina správ o rokovaniach nepravdivá. Hlas ich nekomentuje

BRATISLAVA - Väčšina medializovaných správ o stave povolebných rokovaní sa podľa predsedu Smeru-SD Roberta Fica nezakladá na pravde. Kým nedôjde k dohode, nechce nič komentovať. Uviedol to v piatok pre viacero médií. Najbližšie ho čaká stretnutie s predsedom SNS Andrejom Dankom. K prebiehajúcim rokovaniam sa nechce vyjadrovať ani strana Hlas-SD.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Hlas-SD nebude komentovať prebiehajúce rokovania o zostavení vlády. Našou prioritou je dať Slovensku stabilnú a zodpovednú vládu a presadiť čo najviac priorít z nášho programu pre ľudí," uviedla pre agentúru TASR hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková s tým, že konať chcú tak, aby boli na prvom mieste záujmy Slovenska.

Danko po stretnutí s Ficom pre TASR uviedol, že chce, aby sa stretli lídri všetkých troch strán.

Aktuality.sk a Denník N v piatok informovali, že novú vládnu koalíciu pravdepodobne vytvoria strany Smer-SD, Hlas-SD a SNS. Premiérom by sa podľa ich zdrojov mal stať Fico, predsedom parlamentu líder Hlasu-SD Peter Pellegrini.

Fico dostal v pondelok (2. 10.) ako predseda strany, ktorá získala v parlamentných voľbách najviac hlasov, poverenie na zostavenie vlády. Prezidentka Zuzana Čaputová mu dala 14 dní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: Správy - Pravda
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies