Podľa Marcinka by mal reprezentáciu ťahať každý hráč

NETKY.SK • 15 December 2015, 12:33 • 2 min
Podľa Marcinka by mal reprezentáciu ťahať každý hráč

BRATISLAVA - Počtom reprezentačných zápasov patrí hokejový útočník Tomáš Marcinko k najskúsenejším článkom výberu trénera národného mužstva Zdena Cígera na decembrový medzištátny turnaj Arosa Challenge vo Švajčiarsku. Svedčí o tom aj skutočnosť, že hlavný kouč sa rozhodol určiť ho za asistent kapitána Michala Sersena.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťsedemročný rodák z Popradu v reprezentácii zatiaľ absolvoval 32 duelov, viac na svojom konte majú iba spomenutý Sersen a iný útočník Patrik Lušňák. Natíska sa preto tvrdenie, že práve Tomáš Marcinko by mal byť jedným z ťahúňov mužstva. "Ťahať by to mal každý, kto príde do národného tímu. Každý by mal patriť k hráčom, ktorí sú v kluboch lídri alebo aspoň hrajú lepšie. Nemôžeme sa pozerať jeden na druhého a vravieť, že to má ťahať niekto iný. Všetci musíme ťahať za jeden povraz a kráčať za rovnakým cieľom. Aj keď niektorí máme viac zápasov v reprezentácii a iní zase menej," myslí si účastník ZOH 2014 v Soči či MS v rovnakom roku v Minsku.


Pre Tomáša Marcinka je možnosť reprezentovať Slovensko príjemnou zmenou prostredia počas klubovej sezóny. "Isto to príde vhod. V Pardubiciach na tom tabuľkovo nie sme najlepšie. Herne nám vyjde zápas či dva, no potom prehráme. Výkony sú kolísavé. Ak sa nám to podarí stabilizovať, tak v tabuľke budeme stúpať. Na reprezentačný zraz som sa tešil a verím, že dopadne úspešne," poznamenal slovenský šampión zo sezóny 2013/2014 s HC Košice.


Podľa Marcinka majú aj turnaje v novembri či decembri význam, aj keď k majstrovstvám sveta je ešte ďaleko. "Čím viac previerok, tým lepšie. Môžeme sa ukázať trénerovi, ktorý nás všetkých a vždy nemôže sledovať, možno pár zápasov. Tu máme šancu sa mu predviesť," pokračoval. Aj keď je v reprezentačnom kádri niekoľko nováčikov, mohutný útočník väčšinu hráčov pozná. "Väčšinou sa poznáme z videnia alebo osobne. Sú tu aj noví hráči a verím, že tréner to dobre zloží. Dúfame, že dopadneme lepšie ako v novembri na Nemeckom pohári. Všetko bude záležať od piatkového zápasu proti Bielorusku, či budeme hrať vo finále alebo o tretie miesto. Musíme zvládnuť prvý duel - nielen herne, ale hlavne výsledkovo. Bielorusi budú mať väčšinou hráčov z KHL, predvedú svoj typický hokej. My sa však musíme hlavne sústrediť na svoj výkon, nie na súpera. Verím, že v Arose naše výkony nebudú kolísať až tak ako v Nemecku. Tam sme si vyskúšali systém, ďalší si ho osvojovali v tréningových kempoch na Slovensku. Výkony musíme podávať na ľade a keď budú stopercentné, tak sa to aj prejaví vo výsledkoch,“ doplnil Tomáš Marcinko.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies