Podielové fondy sa minulý týždeň vrátili do plusu

NETKY.SK • 21 Marec 2017, 16:48 • 2 min
Podielové fondy sa minulý týždeň vrátili do plusu

BRATISLAVA - Prílev prostriedkov v otvorených podielových fondoch sa v uplynulom týždni opäť naštartoval. Podľa údajov Slovenskej asociácie správcovských spoločností (SASS) fondy spravované jej členmi dosiahli kladné čisté predaje vo výške 15,2 mil. eur.

slovakia

left justify in out

Týždeň predtým boli pritom v mínuse 477,8 tis. eur. Celkový objem predaja podielov predstavoval minulý týždeň 172,3 mil. eur, kým spätný nákup dosiahol 157,1 mil. eur.

Najviac prostriedkov v uplynulom týždni pribudlo v zmiešaných fondoch, ktorých kladné čisté predaje predstavovali 132,2 mil. eur. Druhý najvyšší objem s odstupom evidovali fondy alternatívnych investícií, a to 1,2 mil. eur. Naopak, najviac zdrojov ubudlo v dlhopisových fondoch, a to 117,8 mil. eur.

V rámci jednotlivých správcovských spoločností najviac zdrojov pribudlo vo fondoch Tatra Asset Management, a to 4,6 mil. eur. Druhé najvyššie kladné čisté predaje v uplynulom týždni evidovali fondy ČSOB (KBC AM) vo výške 3,2 mil. eur. Naopak, najviac peňazí ubudlo z fondov ESPA (AM SLSP), kde záporné čisté predaje predstavovali 2,1 mil. eur.

Podrobné údaje o podielových fondoch v 11. týždni nájdete na:

https://dl.sita.sk/uploads/documents/udaje-o-podielovych-fondoch-v-11-tyzdni-2017.xls
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies