Pochodujúci s mottom "Chlieb a prácu" z Miškovca dorazili do Budapešti

NETKY.SK • 14 Február 2012, 08:21 • 2 min
Pochodujúci s mottom "Chlieb a prácu" z Miškovca dorazili do Budapešti

Pochodujúci s mottom "Chlieb a prácu" z Miškovca dorazili do Budapešti

slovakia

left justify in out

img

Účastníci protestného pochodu s mottom „Chlieb a prácu“, ktorý sa začal v Miškovci 6. februára, dnes popoludní dorazili do Budapešti. Cieľom ľavicových starostov a nezamestnaných, ktorí pochodovali pešo takmer 200 kilometrov, je v deň začiatku jarnej schôdze parlamentu protestovať proti tomu, že vláda nevytvára pracovné príležitosti.

      Ako uviedla maďarská tlačová agentúra MTI, do hlavného mesta prišlo 150 účastníkov pochodu. K protestujúcim sa pridali demonštranti aj v budapeštianskych uliciach, k parlamentu ich s policajnou asistenciou prišlo napokon niekoľko stoviek.
      Pochod inicioval nezamestnaný hutník Imre Tóth z Diósgyöru. Táto akcia je podľa neho iba prvým upozornením, pretože „ľudia, ktorí sú udržiavaní v strachu, sú schopní všetkého“. Podľa organizátorov už stratili trpezlivosť aj nádej, preto týmto spôsobom chcú upútať pozornosť poslancov parlamentu na každodenné starosti obyčajných ľudí.
      Medzi pochodujúcimi bol aj podpredseda parlamentu za opozičnú Maďarskú socialistickú stranu István Ujhelyí, ľavicový predseda výboru pre zamestnávanie Nándor Gúr, ako aj socialistickí starostovia obcí Alsógagy a Ricse v Boršodsko-abovsko-zemplínskej župe. Pripojili sa k nim sympatizanti aj nezamestnaní.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies