Počasie v Európe sa zbláznilo

NETKY.SK • 6 Január 2017, 14:18 • 2 min
Počasie v Európe sa zbláznilo

BUKUREŠŤ - Snehové fujavice, ktoré dnes zasiahli časti východnej Európy, si vynútili uzavretie cestných komunikácií, odklad niektorých leteckých a zrušenie desiatok vlakových spojov, ako aj mnoho lekárskych prevozov, všímajú si svetové tlačové agentúry.

slovakia

left justify in out

V Rumunsku, ktoré je jednou z najpostihnutejších oblastí, boli dnes podľa oficiálnych zdrojov kvôli hustému sneženiu neprejazdné hlavné diaľnice na juhu a východe krajiny. Pre snehom zasypané koľajnice nemohli premávať vyše štyri desiatky vlakov.

 

Predstaviteľ zdravotníckej záchrannej služby Raed Arafat novinárom povedal, že urgentne prevezených muselo byť dovedna 622 ľudí, ktorí potrebovali dialýzu, a 126 tehotných žien.

 

Na Letisku Henriho Coandu v Bukurešti boli kvôli metelici, ktorá sa začala v noci nadnes, lety odkladané až na jednu hodinu.

 

Meteorologická situácia nebola dnes priaznivá ani inde v Európe, napríklad v Nemecku klesli teploty až na mínus 25 stupňov Celzia po tom, čo búrka Axel priniesla ľadový vzduch z Arktídy, poznamenáva agentúra AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies