Po nacistickom vlaku so zlatým nákladom v Poľsku sa začne pátrať v auguste

NETKY.SK • 4 August 2016, 18:03 • 2 min
Po nacistickom vlaku so zlatým nákladom v Poľsku sa začne pátrať v auguste

VARŠAVA - S prácami, ktoré by mali viesť k nájdeniu vlaku so zlatým pokladom z obdobia druhej svetovej vojny, sa v okolí poľského mesta Walbrzych začne 12. augusta. O štyri dni neskôr by malo odštartovať samotné pátranie po tuneli, v ktorom sa má vlak nachádzať.

slovakia

left justify in out

V týchto dňoch o tom informovala poľsko-nemecká dvojica hľadačov pokladu Piotr Koper a Andreas Richter.


Podľa nimi zverejneného plánu sa začne s prácami na 65. kilometri železničnej trate spájajúcej mestá Vroclav a Walbrzych.


Cestujúci využívajúcu túto trasu sa však podľa spravodajskej televízie TVN24 nemusia obávať žiadnych komplikácií, pretože povolenie vydané na predmetné práce bolo podmienené práve dodržaním harmonogramu a bezpečnosti prevádzky železničnej trate.


Ak by sa našiel nielen hľadaný tunel, ale aj vlak, o ďalšom postupe by museli rozhodnúť experti.


Kým mnohí zainteresovaní sa domnievajú, že vlak je iba po desaťročia prežívajúcou legendou, obaja hľadači pokladu, ktorým bude pomáhať tím asi 50 ľudí s ťažkou technikou, sú podobne ako šéf poľských pamiatkarov Piotr Žuchowski presvedčení, že by mohol reálne existovať.


Vlak s mimoriadne cenným nákladom mali nacisti ukryť koncom druhej svetovej vojny na úteku pred Červenou armádou práve v tak hľadanom tuneli v okolí Walbrzychu.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies