Play off už aj s Arsenalom a Bayernom, v hre šestica Slovákov

NETKY.SK • 15 August 2011, 15:27 • 2 min
Play off už aj s Arsenalom a Bayernom, v hre šestica Slovákov

Play off už aj s Arsenalom a Bayernom, v hre šestica Slovákov

slovakia

left justify in out

img

Prvými zápasmi play off sa v utorok a stredu rozbehne záverečná fáza kvalifikácie o účasť v skupinovej fáze futbalovej Ligy majstrov. Hoci majú zúčastnené tímy aj v prípade neúspechu istotu európskej súťaže v podobe Európskej ligy, klubom ako Arsenal Londýn či Bayern Mníchov velí povinnosť prebojovať sa medzi elitu. Slovensko má v play off zastúpenie už iba v podobe šestice legionárov v troch kluboch.
      Londýnski "kanonieri" nechýbali v skupine LM posledných 13 rokov a túto šnúru by neradi prerušili. V ceste im však stojí talianske Udinese, ktoré ako štvrtý celok z minulej sezóny Serie A chce napriek odchodom kľúčových hráčov Alexisa Sancheza, Gokhana Inlera či Cristiana Zapatu favorita minimálne potrápiť. Uvedomuje si to aj francúzsky tréner Arsenalu Arsene Wenger, ktorý sa v novej sezóne už zrejme nebude môcť spoľahnúť na Cesca Fabregasa a Samira Nasriho, v prvom dueli navyše nemôže počítať ani so zraneným Jackom Wilsherom. "Udinese síce prišlo o Sancheza a Zapatu, stále však má veľa ďalších kvalitných hráčov, spomeniem len Antonia Di Nataleho. Kto by si za súpera želal taliansky celok? Vieme, že budeme musieť zo seba vydať všetko," vyhlásil Wenger.
      Nič iné ako postup si nepripúšťajú ani v Mníchove, kde tamojší Bayern narazí na švajčiarsky FC Zürich. V najprestížnejšej klubovej súťaži na svete chýbal bavorský klub od sezóny 1997/98 iba raz a postup je preň o to dôležitejší, že finálový zápas novej edície LM sa odohrá práve na trávniku jeho domovského stánku Allianz Areny. Pre štyri z celkového počtu 20 tímov by postup znamenal premiérovú účasť v skupinovej fáze LM. Do tohto kvarteta patrí poľská Wisla Krakov, ktorá si zmeria sily s cyperským APOELom Nikózia, premožiteľom Slovana Bratislava v 3. predkole, ako aj česká Viktoria Plzeň so slovenskými legionármi Marekom Bakošom, Mariánom Čišovským, Michalom Ďurišom či Milošom Brezinským. Súperom zverencov bývalého kormidelníka Žiliny Pavla Vrbu bude minulosezónny osemfinalista LM a dánsky šampión FC Kodaň.
      Holandské Twente Enschede v kádri so stredopoliarom Andrejom Rendlom narazí na bývalého európskeho šampióna Benficu Lisabon a v drese chorvátskeho Dinama Záhreb má šancu sa predstaviť útočník Jakub Sylvestr. Aj zápasy play off sa odohrajú v tzv. majstrovskej a nemajstrovskej vetve. Systém, fungujúci tretiu sezónu, zaviedla Európska futbalová únia (UEFA) s cieľom  garantovať účasť piatich klubov z menších krajín v skupinovej fáze tak, že budú bojovať medzi sebou. Zdolaní v oboch vetvách play off si zahrajú v skupinovej fáze Európskej ligy 2011/2012.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies