Platnosť dohôd o ochrane a podpore investícií so štátmi EÚ sa má ukončiť

NETKY.SK • 5 September 2018, 06:36 • 2 min
Platnosť dohôd o ochrane a podpore investícií so štátmi EÚ sa má ukončiť

BRATISLAVA - Platnosť bilaterálnych dohôd o ochrane a podpore investícií uzavretých s členskými štátmi Európskej únie (EÚ) by sa mala ukončiť.

slovakia

left justify in out

Podľa rozhodnutia Súdneho dvora EÚ vo veci Achmea proti Slovenskej republike je totiž spôsob riešenia sporov medzi investorom a štátom prostredníctvom medzinárodnej arbitráže tak, ako je zavedený prostredníctvom týchto intra-EÚ dohôd, nekompatibilný s európskym právom. Návrh Ministerstva financií (MF) SR by mala v stredu prerokovať vláda.

 

V rámci iniciatívy Jeremie (Spoločné európske zdroje pre malé až stredné podniky) sa ku koncu roka 2016 vytvorilo portfólio nových úverov a investícií pre 893 malých a stredných podnikov (MSP) vo výške 331,2 milióna eur. Celková suma zdrojov z tejto iniciatívy investovaná do podpory MSP dosiahla 105,28 milióna eur. Vyplýva to zo Správy o výsledkoch implementácie iniciatívy Jeremie v Slovenskej republike v programovom období 2007 – 2013 z dielne Ministerstva financií (MF) SR, ktorú rovnako prediskutujú ministri.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies