Pistorius podľa očakávania nepôjde na paralympijské MS

NETKY.SK • 13 Jún 2013, 20:29 • 2 min
Pistorius podľa očakávania nepôjde na paralympijské MS

JOHANNESBURG - Telesne postihnutý atlét Oscar Pistorius podľa očakávania nefiguruje v nominácii Juhoafrickej republiky pre paraolympijské majstrovstvá sveta vo Francúzsku.

slovakia

left justify in out

Juhoafrická republika nominovala 32 atlétov na šampionát, ktorý sa uskutoční v dňoch 19. - 28. júla v Lyone. Bude to prvé veľké podujatie, na ktorom sa nezúčastní 26-ročný bežec so špecializáciou na 400 metrov po tom, ako ho vo februári obvinili z vraždy svojej priateľky, modelky Reevy Steenkampovej. Pistorius tento rok odriekol svoju účasť na všetkých súťažiach, keďže sa chce sústrediť na súdne konanie.

Pojednávanie s najznámejším hendikepovaným športovcom odročili minulý týždeň na 19. augusta, pretože vyšetrovatelia ešte neskončili so zhromažďovaním dôkazov. Ich práca by sa mala ukončiť až v auguste. Sudca Daniel Thulare zároveň predĺžil dobu platnosti športovcovho prepustenia na kauciu. To trvá od februára. Pistoriusovi hrozí v prípade dokázania úkladnej vraždy trest odňatia slobody v rozpätí 15 rokov až doživotne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies