Pistorius je vraj na pokraji samovraždy

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 13:41 • 2 min
Pistorius je vraj na pokraji samovraždy

PRETÓRIA - Juhoafrický telesne postihnutý bežec Oscar Pistorius trpí po zastrelení priateľky Reevy Steenkampovej vážnou traumou a ak sa mu nedostane odbornej pomoci, môže si siahnuť na život.

slovakia

left justify in out

Aj to podľa jeho obhajcu Barryho Rouxa vyplýva zo správy lekárskeho konzília, ktorý mesiac študoval duševné zdravie atléta s amputovanými dolnými končatinami. Obžaloba už v pondelok vypichla záver troch psychiatrov a jedného psychológa, že Pistorius si v čase tragédie 14. februára 2013 uvedomoval dôsledky svojho konania a je teda trestne zodpovedný. Proces pokračuje po mesiac trvajúcich odborných vyšetreniach, ktoré si vyžiadala sudkyňa Thokozile Masipová na žiadosť prokurátora. Začal sa už 3. marca.

 

Roux s odvolaním sa na správu uviedol, že jeho mandant trpí depresiami a postraumatickou poruchou a jeho stav sa pravdepodobne bude ešte zhoršovať, ak nepodstúpi riadnu terapiu. 

 

V stredu vypovedal aj profesor športovej medicíny na Univerzite v Kapskom Meste Wayne Derman, ktorý obžalovaného liečil. Pistorius vraj má triašku rúk, poruchu spánku a potrebuje špecializovanú pomoc. Zistil tiež, že je hyperaktívny, často robí rýchle pohyby hlavou a skúma potenciálnu hrozbu. "Je to úzkostlivý jedinec," povedal Derman, čím podporil argument obhajoby o strachu zo zločinu. Pistorius tvrdí, že Steenkampovú zastrelil omylom, pretože si myslel, že za dverami toalety jeho domu sa nachádza votrelec. Podľa obžaloby konal s úmyslom vraždiť po hádke s priateľkou. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies