Peter Sagan ešte cíti rezervy, vystúpenie v USA ho teší

NETKY.SK • 20 Máj 2013, 12:19 • 2 min
Peter Sagan ešte cíti rezervy, vystúpenie v USA ho teší

SANTA ROSA - Slovenský cyklista Peter Sagan získal aj pri štvrtom štarte na pretekoch Okolo Kalifornie zelený dres pre najlepšieho šprintéra. Dvadsaťtriročný Žilinčan to potvrdil víťazstvom v nedeľňajšej etape do Santa Rosy. Bol to jeho desiaty úspech v kalendárnom roku 2013 i na pretekoch Okolo Kalifornie v kariére.

slovakia

left justify in out

"Tohtoročné preteky hodnotím veľmi pozitívne Vyhral som na nich dve etapy, štvrtý raz mám zelený dres a patrí mi aj rekord v počte víťazstiev. Z tohto pohľadu je to super. Cítim sa v pohode, viem, že som na tom dobre. Myslím si, že ešte nie som v stopercentnej forme. Po jarných klasikách som veľmi nestratil, ale na Tour de France chcem prísť v čo najlepšej fazóne," uviedol Peter Sagan. 

Jazdec tímu Cannondale vlani vybojoval päť etapových prvenstiev. Tento rok však organizátori výrazne zmenili trať, ktorá bola náročnejšia. O zelený dres bojoval s Američanom Tylerom Farrarom. Dojazd v Santa Rose poznal Slovák už z vlaňajška, keď na ňom vyhral jednu z etáp. Vďaka prvenstvu na páske zdolal Farrara v hodnotení súťaže šprintérov o šesť bodov. "Môj tím odviedol opäť skvelú prácu, chalani perfektne ťahali počas celého dňa. Pred cieľom sme dobehli únik a finále bolo na okruhu, ktorý sme išli dvakrát. Na špici to zobral do rúk náš tím Cannondale a chalani ma pred záverom etapy dostali do popredia. Posledných dvesto metrov už bolo len na mne a odhodlal som sa k špurtu. Veril som si. Tento dojazd som vyhral aj minulý rok, poznám ho dôverne a do záveru som vrhol všetky sily, len aby som získal cenný zelený dres pred domácim Američanom Farrarom. Podarilo sa, z čoho mám nesmiernu radosť, a vďaka ešte raz patrí celému tímu, ktorý pracoval výborne," uviedol Peter Sagan, ktorý etapové prvenstvo venoval jedenásťročnému fanúšikovi Alexovi Shepardovi z Oregonu bojujúcemu s rakovinou. 

Úradujúceho majstra Slovenska po návrate z Kalifornie čaká sústredenie v Taliansku. Generálkou na Tour de France budú preňho júnové preteky Okolo Švajčiarska. Po ich skončení ho čakajú ešte majstrovstvá Slovenska v Dubnici nad Váhom. 

Hlasy Petra Sagana sprostredkoval agentúre SITA jeho mediálny manažér Jozef Korbel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies