Pecze a Keketi pokrstia "Futbalové chrámy"

NETKY.SK • 16 Október 2015, 12:53 • 2 min
Pecze a Keketi pokrstia "Futbalové chrámy"

TRNAVA - V trnavskej City Arene sa v sobotu podvečer nebude iba hrať futbal, ale aj krstiť. Nepôjde o štadiónový obrad, ten už má najmodernejší futbalový chrám na Slovensku za sebou. Krstiť sa budú viaceré svätostánky: "Futbalové chrámy - Od Maracany po City Arenu."

slovakia

left justify in out

Taký je názov knižky futbalového publicistu a redaktora portálu aktualne.sk Ladislava Harsányiho, vychádzajúca v edícii vydavateľstva Ex. Na 200 stranách približuje minulosť, ale aj prítomnosť tých najslávnejších a najkrajších štadiónov na svete.

 

Päť desiatok futbalových svätostánkov z celého sveta, pozoruhodné okamihy, ktoré sa na nich odohrali, pamätné zápasy slovenských hráčov, kuriozity, všetko ilustrované súčasnými i dobovými fotografiami. Maracana, Wembley, San Siro, Anfield, Old Trafford a ďalšie. A k tomu príbehy z osobných návštev autora na viacerých štadiónoch, pohľady slovenských hráčov, ktorí si na nich zahrali, alebo tam majú v súčasnosti svoj domov. Taká je obsahová ponuka knihy, pričom okrem svetových arén zachytáva aj históriu slovenských štadiónov a modernizačný proces, ktorý na nich pomaly, ale iste naberá obrátky.

 

Na čele slovenských štadiónov tróni v súčasnosti najmodernejší futbalový stánok - trnavská City Arena. A práve v nej sa uskutoční v prestávke duelu 13. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Fortuna ligy medzi domácim Spartakom a FC DAC 1904 Dunajská Streda (začiatok zápasu 17. 10. o 17.00 h) krst knihy. Na úlohu krstných otcov sa podujmú bývalý úspešný tréner Spartaka (ale aj Dunajskej Stredy) Karol Pecze a súčasný prezident trnavského klubu Dušan Keketi st.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies