Pavol Paška má záujem o post predsedu parlamentu

NETKY.SK • 14 Marec 2012, 08:02 • 2 min
Pavol Paška má záujem o post predsedu parlamentu

Pavol Paška má záujem o post predsedu parlamentu - Politika Do kresla predsedu parlamentu sa chce vrátiť podpredseda Smeru-SD Pavol Paška. Nebudem sa tváriť, ak dostanem ponuku, bude pre mňa česť ju prijať, potvrdil pre dnešné vydanie Hospodárskych novín

slovakia

left justify in out

img

Do kresla predsedu parlamentu sa chce vrátiť podpredseda Smeru-SD Pavol Paška. "Nebudem sa tváriť, ak dostanem ponuku, bude pre mňa česť ju prijať," potvrdil pre dnešné vydanie Hospodárskych novín Paška. 
      O jeho nominácii rozhodne predsedníctvo strany. "Mám na to skúsenosti," hovorí Paška, ktorý parlament viedol v rokoch 2006 - 2010.
      Smer-SD sľubuje, že bude voči opozícii veľkorysý, pokiaľ ide o parlamentné funkcie. Kým v uplynulom volebnom období bol Robert Fico jediným opozičným podpredsedom, teraz majú byť podľa Pašku dvaja. 
      Jedno kreslo podpredsedu by podľa HN malo patriť KDH, ktoré z pravice získalo najviac hlasov. Hovorca hnutia Matej Kováč uviedol, že navrhnú predsedu Jána Figeľa. 
      Druhí najsilnejší sú Obyčajní ľudia Igora Matoviča. Ten povedal, že si toto miesto budú nárokovať.
      Matovič a jeho ľudia však budú zrejme nepriechodní nielen v Smere-SD, ale aj v časti opozície. "Osobne si myslím, že dávať tam človeka bez skúseností nie je vhodné. Raz sme si to vyskúšali pri predsedovi SaS a nedopadlo to dobre," poznamenal predseda Mosta-Híd Béla Bugár. Ten v utorok (13.3.) nechcel komentovať, či sa bude opätovne uchádzať o podpredsednícke kreslo v snemovni. 
      Ustanovujúca schôdza Národnej rady SR bude 4. apríla.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies