Pavlis schválil investičnú pomoc pre Babišovu firmu: Novotný žiada vysvetlenie

NETKY.SK • 17 Júl 2014, 10:31 • 2 min
Pavlis schválil investičnú pomoc pre Babišovu firmu: Novotný žiada vysvetlenie

BRATISLAVA - Predsedovi Výboru NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií Viliamovi Novotnému (SDKÚ-DS) sa nepozdáva zámer ministra hospodárstva Pavla Pavlisa poskytnúť daňovú úľavu vo výške 58 mil. eur firme podnikateľa Andreja Babiša.

slovakia

left justify in out

V prípade schválenia investičnej pomoci pre spoločnosť Duslo Šaľa, by mohlo podľa Novotného vzniknúť podozrenie z porušenia Ústavného zákona o Ochrane verejného záujmu. "Verejný funkcionár nesmie využívať svoju funkciu na získavanie výhod vo svoj prospech, v prospech jemu blízkych osôb ani iných fyzických alebo právnických osôb," upozornil Novotný.

 

Pavol Pavlis podľa medializovaných informácií predtým ako nastúpil do verejnej funkcie do roku 2006 s Babišom podnikal. "Obchodná spoločnosť Port Service Bratislava, s. r. o. v ktorej pôsobil, obchodovala s Agrofert, a. s. aj s Duslom Šaľa, a. s.," uviedol Novotný. 

 

Predseda výboru preto listom požiadal ministra hospodárstva Pavlisa o vysvetlenie jeho vzťahu k ministrovi financií ČR Andrejovi Babišovi a k spoločnostiam zo skupiny Agrofert, aby sa vylúčil možný konflikt záujmov. "Ja som nikdy netajil, že sa s pánom Babišom poznám. Máme určité aktivity, ale pán Babiš je minoritný spoločník alebo akcionár v niektorých spoločnostiach. A takisto v spoločnosti Port Service. Ja to absolútne netajím," povedal pre RTVS 9. júla minister Pavlis.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies