Pat a Mat: Trojpodlažný dom postavili na zlom pozemku

NETKY.SK • 15 Október 2014, 16:00 • 2 min
Pat a Mat: Trojpodlažný dom postavili na zlom pozemku

MIAMI - Americký stavbár Robbie Richmond postavil trojpodlažný dom na nesprávnom pozemku. Kuriózna udalosť sa stala v okrese Flagler County v americkom štáte Florida.

slovakia

left justify in out

Ako uviedli predstavitelia miestnej samosprávy, chybu údajne zapríčinilo nesprávne zameranie pozemkov dvoma geodetmi. Zároveň na pozemkoch vraj nie je žiaden orientačný bod, ktorý by susediace parcely pomohol odlíšiť. "Nenájdete tam žiaden strom, vďaka ktorému by ste si povedali 'Aha, toto je tá parcela'," vysvetlil hovorca samosprávy Carl Laundrie.

 

Dom s rozlohou takmer päťsto metrov štvorcových si dali postaviť manželia Mark a Brenda Vossovci žijúci v štáte Missouri. Nachádza sa v ňom päť spální, päť a pol kúpeľne, kinosála, herňa a plaváreň. Stavba domu stála približne 680-tisíc amerických dolárov (v prepočte približne 533-tisíc eur). "Prišli sme o akúkoľvek dôveru, sme len prekvapení, že sa takéto niečo mohlo stať," uviedol pre Daytona Beach News Journal Mark Voss. 

 

Majitelia domu a stavbár v súčasnosti hľadajú riešenie vzniknutej situácie. Ako navrhol stavbár, najjednoduchšie by bolo, keby sa majitelia susediacich pozemkov dohodli a parcely si vymenili. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies