Pardon od Klausa dostane najmenej 20-tisíc ľudí

NETKY.SK • 4 Január 2013, 13:29 • 2 min
Pardon od Klausa dostane najmenej 20-tisíc ľudí

Pardon od Klausa dostane najmenej 20-tisíc ľudí - Politika Z čiastočnej amnestie, ktorú v novoročnom príhovore vyhlásil český prezident Václav Klaus, bude celkovo profitovať viac ako 20. 000 ľudí.

slovakia

left justify in out

img

Z čiastočnej amnestie, ktorú v novoročnom príhovore vyhlásil český prezident Václav Klaus, bude celkovo profitovať viac ako 20.000 ľudí. Informoval o tom dnes server novinky.cz. 

Pôvodné odhady uvádzali, že z prezidentskej amnestie bude profitovať len približne 7000 väzňov. Do štvrtka večera české väznice opustilo už vyše 4000 amnestovaných, keďže súdy ich prípady riešia prednostne. 

Hneď ako sa dostanú na slobodu všetci omilostení väzni, začnú sudcovia riešiť prípady podmienečne odsúdených a tých, ktorí len čakali na výkon trestu. Ďalším bude zastavené trestné stíhanie ešte pred konečným verdiktom súdu. 

Ministerstvo spravodlivosti ČR zatiaľ nezverejnilo konkrétne počty vo všetkých kategóriách, na ktoré sa bude vzťahovať Klausova amnestia. Už aj tak je jasné, že omilostených bude celkovo minimálne 20.000 osôb. 

Prezident totiž odpustil i všetky tresty verejných prác, ktorých je v súčasnosti v ČR uložených asi 12.000. Prospech z amnestie bude mať aj okolo 340 osôb zadržiavaných v domácom väzení.

Česká polícia už eviduje i prvé incidenty týkajúce sa amnestovaných. Vo väčšine z nich hral úlohu alkohol, ktorým bývalí väzni oslavovali nečakane skoro získanú slobodu. Policajti riešili incidenty prevažne dohodou.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies