Papuu-Novú Guineu zasiahlo silné zemetrasenie, škody nie sú hlásené

NETKY.SK • 22 Marec 2012, 07:36 • 2 min
Papuu-Novú Guineu zasiahlo silné zemetrasenie, škody nie sú hlásené

Papuu-Novú Guineu zasiahlo silné zemetrasenie, škody nie sú hlásené - Svet Silné zemetrasenie s magnitúdou 6,7 zasiahlo vo štvrtok ráno miestneho času Papuu-Novú Guineu. Zatiaľ nie sú hlásené žiadne zranenia ani škody.

slovakia

left justify in out

img

Silné zemetrasenie s magnitúdou 6,7 zasiahlo vo štvrtok ráno miestneho času Papuu-Novú Guineu. Zatiaľ nie sú hlásené žiadne zranenia ani škody.
      Asistent riaditeľa Geofyzikálneho observatória v hlavnom meste Port Moresby uviedol, že epicentrum zemetrasenia sa nachádzalo dostatočne hlboko, aby ho bolo veľmi cítiť. Vyjadril tiež nádej, že otrasy nespôsobili priveľké škody.
      Podľa Amerického geofyzikálneho inštitútu (USGS) došlo k zemetraseniu o 08.15 h miestneho času v hĺbke približne 105 kilometrov pod zemským povrchom a jeho epicentrum bolo 384 kilometrov severne od Port Moresby.
      Papua-Nová Guinea sa nachádza v Oceánii. Susedí s Indonéziou, s ktorou má spoločnú pozemnú hranicu, a so Šalamúnovými ostrovmi (cez morský prieliv pri ostrove Bougainville).

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies