Pápež sa tento týždeň venuje len príprave na slávenie Veľkej noci

NETKY.SK • 18 Február 2013, 12:28 • 2 min
Pápež sa tento týždeň venuje len príprave na slávenie Veľkej noci

Pápež sa tento týždeň venuje len príprave na slávenie Veľkej noci - Politika Pápež Benedikt XVI. sa od nedele venuje duchovným cvičeniam - modlitbám a meditácii -, ktoré sú súčasťou jeho prípravy na slávenie Veľkej noci.

slovakia

left justify in out

img

Pápež Benedikt XVI. sa od nedele venuje duchovným cvičeniam - modlitbám a meditácii -, ktoré sú súčasťou jeho prípravy na slávenie Veľkej noci. Celý tento týždeň, až do soboty, nemá nijaké iné aktivity, informuje agentúra DPA. 

Benedikt XVI. sa ešte 24. februára na poludnie s veriacimi a pútnikmi na Námestí sv. Petra z okna svojej pracovne tradične pomodlí modlitbu Anjel Pána. Úrad opustí 28. februára o 20.00 h, pričom deň predtým sa rozlúči s verejnosťou na svojej poslednej generálnej audiencii. 

Podľa už skôr zverejnených správ by sa pápežovým domovom po odstúpení mala stať štvorposchodová budova spojená s kláštorom na severnom okraji vatikánskych záhrad.

Parížsky arcibiskup kardinál André Vingt-Trois v rozhovore pre taliansky denník La Stampa povedal, že Benediktovou rezignáciou sa mení budúcnosť pápežského úradu. Ani jeden pápež už totiž nebude cítiť morálnu povinnosť vytrvať v úrade až do smrti. "Je to akt oslobodenia pre budúcnosť," dodal kardinál. 

Vatikán medzičasom informoval, že konkláve, ktoré má zvoliť Benediktovho nástupcu, sa zíde skôr ako v pôvodne uvádzanom termíne - okolo 15. až 20. marca. 

Hovorca Vatikánu Federico Lombardi to koncom minulého týždňa zdôvodnil tým, že veci sa môžu vyvíjať rýchlejšie, keďže cirkev reaguje na oznámenú abdikáciu, a nie na náhlu smrť pápeža. Ak sa v Ríme zíde dostatočný počet kardinálov, pristúpia k voľbe skôr, dodal.

V súvislosti s voľbou v konkláve sa často hovorí o tom, že pápežom by sa - prvýkrát od 8. storočia - mohol stať Neeurópan. Najčastejšie sa spomínajú kandidáti z Argentíny, Filipín, Brazílie, zo Spojených štátov či z Kanady, ale stále je údajne v hre aj Taliansko.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies