Madrid zažíva masívny štrajk: Taxikári zablokovali jednu z hlavných ciest

NETKY.SK • 29 Január 2019, 07:26 • 2 min
Madrid zažíva masívny štrajk: Taxikári zablokovali jednu z hlavných ciest

MADRID - Vodiči taxíkov v Madride, ktorí protestujú proti Uberu a podobným dopravným službám, zablokovali v pondelok stovkami vozidiel jednu z najdôležitejších madridských dopravných tepien Paseo de la Castellana.

slovakia

left justify in out

Taxikári v hlavnom meste, ktorých podporujú aj vodiči z iných regiónov, žiadajú prísnejšiu reguláciu pre spoločnosti typu Uber alebo Cabify ponúkajúcich prepravu osôb prostredníctvom mobilných aplikácií.

 

img

 

Zablokovanú ulicu, ktorú miestni obyvatelia poznajú pod názvom "La Castellana", sa podarilo uvoľniť až po niekoľkých hodinách, keď polícia taxíky odtiahla. Zrážky medzi protestujúcimi taxikármi a príslušníkmi polície si podľa miestnych médií vyžiadali šesť zranených.

 

img

 

Pracovníci taxislužieb v hlavnom meste Madrid začali protest s neobmedzenou dĺžkou trvania v pondelok 21. januára. Podobné protesty sa konali aj v Barcelone. Vodiči sa však uplynulý štvrtok rozhodli svoj protest ukončiť, keď dosiahli predbežnú kompromisnú dohodu o riešení sporov s katalánskou regionálnou vládou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies