Pápež František navštívi v januári 2015 Srí Lanku a Filipíny

NETKY.SK • 29 Júl 2014, 18:38 • 2 min
Pápež František navštívi v januári 2015 Srí Lanku a Filipíny

VATIKÁN - Pápež František absolvuje na budúci rok pastoračné návštevy Srí Lanky a Filipín.

slovakia

left justify in out

Svätá stolica dnes oficiálne potvrdila, že hlava katolíckej cirkvi navštívi v dňoch 12.-15. januára 2015 Srí Lanku a následné dni až do 19. januára strávi na Filipínach. Informáciu priniesla tlačová agentúra APA.
     

Presný program piatej zahraničnej cesty argentínskeho pápeža ešte nezverejnili. Už pri nedávnom návrate zo Svätej zeme sa však najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi netajil tým, že by na Filipínach rád navštívil oblasti postihnuté cunami.
     

Pápež František by v dňoch 13.-18. augusta mal navštíviť Kórejskú republiku, kde sa zúčastní na 6. ázijskom dni mládeže. V 21. septembrový deň figuruje v jeho cestovných plánoch jednodňová návšteva Albánska.
     

Arcibiskup zo srílanskej metropoly Kolombo, kardinál Malcolm Randžit podľa informácií tamojších novín Colombo Page naznačil, že pápež by mohol počas pobytu v krajine vyzvať na zmierenie v súvislosti s konfliktom Sinhalcov a Tamilov, sužujúcim dlhodobo obyvateľov ostrovnej krajiny v Indickom oceáne. Možné je aj svätorečenie biskupa-martýra Josepha Vaza (1651-1711), ktorého počas návštevy Srí Lanky v roku 1995 blahorečil pápež Ján Pavol II.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies