Vláda sa bude zaoberať rizikami bezpečnostných hrozieb i rozvojovou spoluprácou

NETKY.SK • 26 Január 2022, 06:08 • 2 min
Vláda sa bude zaoberať rizikami bezpečnostných hrozieb i rozvojovou spoluprácou

BRATISLAVA – Zníženie frekvencie krízových situácií a ich negatívnych dosahov chce štát dosiahnuť prostredníctvom implementácie Národnej stratégie riadenia rizík bezpečnostných hrozieb SR. Dokument, ktorý má zadefinovať opatrenia pre obmedzenie vplyvu hrozieb na funkčnosť spoločnosti, bude v stredu schvaľovať vláda.

slovakia

left justify in out

Kabinet sa na 54. rokovaní bude zaoberať aj návrhom smernice o obrannom plánovaní, ktorá má zosúladiť plánovanie použitia a mobilizácie ozbrojených síl i hospodárskej mobilizácie na účely obrany štátu. V programe je tiež návrh zamerania rozvojovej spolupráce SR na rok 2022, jej prioritami majú byť naďalej napĺňanie cieľov trvalo udržateľného rozvoja, pomoc v humanitárnej oblasti i riešenie globálnych výziev, medzi nimi i zvládnutie pandémie ochorenia COVID-19.

 

img

 

Vláda bude tiež schvaľovať príspevok obciam a mestám, postihnutým mimoriadnymi udalosťami, peniaze by mali smerovať napríklad do Zlatnej na Ostrove, v ktorej spôsobila v auguste 2020 materiálne školy búrková povodeň. Takisto aj do Popradu, kde došlo rovnako v auguste 2020 k požiaru bytového domu. Ďalší príspevok, ktorý by mali ministri odobriť, má zabezpečiť pokračovanie projektu pastoračnej činnosti v prostredí rómskych komunít, na rok 2022 by sa z rezervy vlády na tieto účely mala vyčleniť suma 330 000 eur.

 

Do programu je zaradený aj návrh stratégie pre inteligentnú a udržateľnú mobilitu Slovenska, ministri sa majú vyjadriť aj k poslaneckému legislatívnemu návrhu, ktorý upravuje lehoty pri procese prepúšťania zamestnancov s ťažkým zdravotným postihnutím.

 

Možno vás zaujme: Chorvátsko bude uvádzať ceny aj v eurách



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona