Anonyma, ktorý nahlásil bomby na niekoľkých miestach v ČR, zadržala polícia

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 15:50 • 2 min
Anonyma, ktorý nahlásil bomby na niekoľkých miestach v ČR, zadržala polícia

PRAHA - Česká polícia zadržala dnes popoludní v Hradci Králové 41-ročného muža, ktorého podozrieva, že dnes ráno anonymne oznámil uloženie bômb na viacerých miestach na území ČR vrátane železničných staníc v Prahe, Plzni a Pardubiciach a magistrátov v Prahe, Plzni či Jičíne. Polícia z týchto miest evakuovala stovky ľudí, žiadne výbušniny však nenašla, informuje server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa policajného prezídia Markéta Janovská Novinkám potvrdila, že "muž bol dolapený v spolupráci s královohradeckými kriminalistami. V súčasnosti je 41-ročný páchateľ podozrivý z trestného činu šírenia poplašnej správy, za ktorý mu hrozí až päť rokov väzenia. V prípade, že škoda bude vyššia ako päť miliónov Kč (185.000 euro), môže ísť do väzenia až na osem rokov." Podrobnosti z prípadu hovorkyňa odmietla zverejniť.

 

Polícia dnes najskôr evakuovala budovy pražského magistrátu v Jungmannovej ulici a na Mariánskom námestí, potom zasahovala na magistrátoch v Plzni, Pardubiciach, Jičíne a v Mladej Boleslavi. Prehľadávala tiež železničné stanice v Prahe, Plzni a Pardubiciach. Celkovo evakuovala stovky ľudí asi na desiatke miest, žiadne výbušniny ale nenašla.

 

Vlaky podľa Českých dráh nabrali meškania 40-60 minút. Železničná spoločnosť teraz podľa hovorcu Petra Šráhlavského zratúva škody. Ich výška podľa Českého rozhlasu závisí od miesta a času obmedzenia prevádzky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies