Pánik nečakal dvojzápasovú suspendáciu

NETKY.SK • 13 December 2013, 12:47 • 2 min
Pánik nečakal dvojzápasovú suspendáciu

TAMPA - Slovenský hokejista Richard Pánik z Tampy Bay nečakal dvojzápasový dištanc za svoj zákrok na obrancu Washingtonu Karla Alznera v utorkovom zápase NHL.

slovakia

left justify in out

Situáciu zo záveru druhej tretiny, pri ktorej poslal Alznera tvrdo na zem pri mantineli, vysvetľoval šéfovi disciplinárnej komisie ligy Brendanovi Shanahanovi. Pánik sa mu snažil vysvetliť, že v jeho konaní nebol úmysel zraniť súpera.

"Chcel som ho iba obrať o puk a rozhodol som sa bodyčekovať. Bolo to moje rozhodnutie a napokon bolo veľmi zlé," priznal pre Tampa Bay Times Richard Pánik, ktorý za svoj zákrok dostal priamo v zápase vyšší päťminútový trest. Počas presilovky hráči Capitals skórovali dvakrát. Dvadsaťdvaročného Martinčana teší, že po jeho zákroku je Alzner v poriadku. "Suspendáciu musím akceptovať," doplnil. 

Pánik nastúpil proti Washingtonu po dvojzápasovej pauze strávenej sledovaním duelov na tribúne. Teraz má minimálne do nedele zápasové voľno. "Budem len trénovať a sústredím sa na seba a zlepšovanie sa. Budem sa snažiť robiť veci tak, aby som sa dostal k správnym návykom. Dúfam, že sa všetko obráti k dobrému," nádeja sa Pánik, ktorému podľa jeho slov v poslednom období kleslo sebavedomie. 

Mladý útočník odohral v tejto sezóne za Lightnings 27 stretnutí, v ktorých strelil jeden gól a pridal deväť asistencií. Na jeho konte je aj sedem mínusových bodov. Slovák je stabilným členom základného kádra Tampy Bay prvý rok. Táto sezóna je v mnohých veciach preňho podobná ako premiérová medzi seniormi. V ročníku 2011/2012 hral v AHL za Norfolk a viedol ho rovnako tréner Jon Cooper. "Dva duely odohrá dobre a potom príde päť horších. Musí sa dostať do bodu, keď to bude opačne. Táto liga naučí pokore každého, od trénerov po hráčov. Očakávam, že keď sa vráti po treste, naskočí do správneho rytmu. Ak sedíte štyri či päť stretnutí na tribúne, potom vám to indikuje, že musíte robiť veci lepšie. Som si istý, že sa zlepší," uviedol Cooper, ktorý od Pánika očakáva aj zvýšenie početnosti streľby. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies