Palestínčania dostali zo Švajčiarska výsledky testov v prípade Arafatovej smrti

NETKY.SK • 5 November 2013, 17:28 • 2 min
Palestínčania dostali zo Švajčiarska výsledky testov v prípade Arafatovej smrti

RAMALLÁH - Palestínsky predstaviteľ Tawfík Tírawí dnes oznámil, že komisia vyšetrujúca smrť Jásira Arafata dostala dlho očakávané výsledky testov zo švajčiarskeho laboratória. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Tírawí uviedol, že správu prevzali dnes v Ženeve. Dodal, že výsledky najprv preštudujú, až potom ich zverejnia. Dlhoročný palestínsky vodca Arafat zomrel vo francúzskej nemocnici v roku 2004, príčina jeho smrti však nebola nikdy stanovená. Mnohí Palestínčania sú presvedčení, že Arafata otrávil Izrael. Toto obvinenie židovský štát odmieta.

Švajčiarske laboratórium našlo vlani stopy smrtiaceho rádioaktívneho chemického prvku polónium 210 na oblečení, ktoré poskytla Arafatova vdova. Následne z jeho pozostatkov v Predjordánsku. Polónium sa rýchlo rozpadá a odborníci upozornili, že už prešlo príliš veľa času, aby sa dal urobiť presvedčivý, nezvratný záver o príčine smrti, dodáva AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies