P. Pollák bude definitívne splnomocnencom vlády pre rómske komunity

NETKY.SK • 26 September 2012, 11:36 • 2 min
P. Pollák bude definitívne splnomocnencom vlády pre rómske komunity

P. Pollák bude definitívne splnomocnencom vlády pre rómske komunity - Politika Novým splnomocnencom vlády SR pre rómske komunity bude od 1.

slovakia

left justify in out

img

Novým splnomocnencom vlády SR pre rómske komunity bude od 1. októbra Peter Pollák. Vláda o tom rozhodla na svojom dnešnom výjazdovom rokovaní v Michalovciach. V kresle vystrieda Miroslava Polláka, ktorého do funkcie vymenovala vláda Ivety Radičovej v roku 2010.
      Peter Pollák je poslancom Národnej rady SR, pôsobí v klube OĽaNO. Spolu s lídrom hnutia Igorom Matovičom sa pri riešení rómskej otázky dohodol na spolupráci s vládnym Smerom-SD. Obsadenie postu ponúkol matovičovcom minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD), pod ktorého rezort nedávno prešli kompetencie úradu splnomocnenca.
      Obyčajní pripravili aj rómsku reformu, ktorá má podľa Matoviča 89 opatrení. Líder obyčajných nechcel o jednotlivých opatreniach hovoriť samostatne, celú reformu mienia predstaviť 15. októbra. Pollák vidí nedostatky vo výchove detí v špeciálnych školách. Podľa neho tieto zariadenia produkujú "profesionálnych poberateľov dávok". "A to sa musí zmeniť. Zo škôl musia vychádzať ľudia použiteľní pre pracovných trh," zdôraznil minulý týždeň. Pokiaľ ide o čierne stavby, Pollák nepodporí riešenie, ktoré do parlamentu predložila SDKÚ-DS.
      Na spoluprácu so Smerom-SD sa obyčajných pýtali opozičné strany SaS aj SDKÚ-DS. Šéf liberálov Richard Sulík povedal, že táto spolupráca budí dojem koaličného partnera. Matovič tvrdí, že žiadnu koaličnú dohodu so Smerom-SD nepodpísali. V diskusnej relácii TV Markíza Na telo v nedeľu (23.9.) zdôraznil, že je jeho „psou povinnosťou“ spolupracovať s vládnou stranou na dobrých veciach. Dodal tiež, že je mu ukradnutý volič, ktorý by mu vyčítal spoluprácu so Smerom.
      Kabinet na dnešnom rokovaní odvolal z postu splnomocnenca vlády pre vedomostnú ekonomiku Martina Bruncka. Vo funkcii bude oficiálne do konca tohto mesiaca. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies