P. Burian sa stretol s delegáciou Národného zhromaždenia Kuvajtského štátu

NETKY.SK • 15 Jún 2012, 06:59 • 2 min
P. Burian sa stretol s delegáciou Národného zhromaždenia Kuvajtského štátu

P. Burian sa stretol s delegáciou Národného zhromaždenia Kuvajtského štátu - Politika Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí SR Peter Burian prijal 14.

slovakia

left justify in out

img

Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí SR Peter Burian prijal 14. júna 2012 kuvajtských poslancov, členov Parlamentnej skupiny kuvajtsko – slovenského priateľstva vedenej jej predsedom Dr. Jammanom Al Harbashom. Cieľom návštevy poslancov na Slovensku je rozvoj bilaterálnych vzťahov medzi Slovenskom a Kuvajtom. Obe strany pozitívne hodnotili obnovenie vzájomného parlamentného dialógu a zhodli sa, že návšteva má potenciál prispieť k zintenzívneniu oficiálnych vzťahov na ďalších úrovniach.
      V tomto kontexte boli posúdené najmä možnosti prehĺbenia hospodárskej spolupráce. Kuvajt prejavil záujem o slovenské technológie v oblasti zavlažovania a zalesňovania púštnych území. Slovenská republika naopak ponúka priestor na investície v turistickom sektore, predovšetkým pri modernizácii kúpeľných zariadení na strednom a východnom Slovensku. Štátny tajomník MZV SR Peter Burian podkladá za správny cieľ, smerom k zlepšeniu vzťahov hospodárskej spolupráce, urýchlenie príprav potrebných zmluvných dokumentov a ich zavedenie do praxe.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies