Otec poľského premiéra odporučil svojmu synovi nadviazať vzťahy s Ruskom

NETKY.SK • 3 Júl 2018, 11:41 • 2 min
Otec poľského premiéra odporučil svojmu synovi nadviazať vzťahy s Ruskom

VARŠAVA - Otec poľského premiéra Mateusza Morawieckého, poslanec Kornel Morawiecki, poradil svojmu synovi zotaviť vzťahy s Ruskom.

slovakia

left justify in out

"Som veľmi sklamaný, že poľská vláda a poľské médiá a môžeme povedať, že aj poľská elita štvú Poliakov proti Rusom" povedal Morawiecki. Taktiež povedal, že podobné veci robí aj Rusko. Podľa neho je takýto stav "sklamaniem pre naše dva veľké národy."

 

"Obe naše národy majú veľmi zložitú históriu. Niekedy sme bojovali za hegemóniu a Rusko túto bitku vyhralo. Avšak, myslím si, že zlepšenie vzťahov je v záujme našich národov a v záujme Európy, a dokonca aj celého sveta. Veľmi by som to chcel dosiahnuť, neviem ako to urobiť, ale každý krok a každé gesto je dôležité," dodal.

 

Morawiecki takisto vyjadril poľutovanie nad tým, že Vladimír Putin sa po výhre v prezidentských voľbách, ktoré sa konali v marci, nedočkal oficiálnych gratulácii z Varšavy.

"Chcel by som poprosiť prezidenta Putina, aby pri zmene alebo najbližších voľbách v Poľsku podobné gesto spravil a tým vyjadril svoju otvorenosť Poliakom.“

 

Okrem toho politik poznamenal, že poľské vedenie podceňuje význam Ruska. Podľa neho Rusko o strategického hľadiska potrebuje Európu a Európa potrebuje Rusko. "Myslím, že my, Poliaci, rovnako aj Rusi nechceme byť znepriatelení, práve naopak, chceme priateľské vzťahy," povedal Morawicki.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies