Otec našiel dcéru obnaženú na gauči s cudzím mužom, jeho reakcia bola naozaj šokujúca

NETKY.SK • 6 Február 2018, 17:06 • 2 min
Otec našiel dcéru obnaženú na gauči s cudzím mužom, jeho reakcia bola naozaj šokujúca

Každý rodič si jedného bude musieť uvedomiť, že jeho dieťa raz dospeje a zamiluje sa. Dnešní pubertiaci s láskou začínajú o mnoho skôr, o to to majú rodičia ťažšie, avšak tento otec to ustál veľmi slušne.

slovakia

left justify in out

Holandan sa o svoju skúsenosť podelil na stránke Reddit.

 

"(Angličtina nie je môj rodný jazyk, tak buďte prosím ohľaduplní) Tu otec. Jedno ráno som zišiel po schodoch a našiel som tam svoju 17-ročnú dcéru ležať vedľa mladého muža. Bolo zjavné,  že mali za sebou ťažkú noc. Veľmi potichu som urobil raňajky a vrátil sa hore na poschodie. Žene, synovi a najmladšej dcére som povedal, aby boli ticho, lebo niekto dole ešte spí.

 

Náš jedálenský stôl sa nachádza len pár metrov od gauča na opačnej strane izby. Všetci sme si k nemu sadli a ja som zvolal: "Mladý muž!" Nikdy pred tým som nevidel nikoho sa tak rýchlo zobudiť a dostať do sedu. "Raňajky sú hotové." prisunul som mu stoličku a vyzval ho: "Sadni si!" Ostatní členovia rodiny len pozerali do svojich tanierov.

 

Pravdepodobne to boli pre neho najdlhšie metre v živote, ktoré musel prekonať nahý. Snažil sa zakryť si svoje mužstvo, ale  moja mladšia dcéra aj manželka na neho uprene hľadeli. Potom sa obliekol a prisadol si. Môj syn ho potlapkal po ramene, aby sa mu pozrel do očí. Bol zjavne veľmi nervózny.  Potom som sa ho s mojim ruským prízvukom spýtal: "Kamarát, niečo sa ťa spýtam. To, čo mi odpovieš je veľmi dôležité... pre teba," začal sa potiť. "Máš rád mačky?"

 

Ukázalo sa, že je veľmi priateľský chlapec. Nemal dobré vzdelanie ale nebol hlúpy. Niečo na ňom bolo zvláštne. Moja staršia dcéra ma uistila, že je naozaj milý a pozorný. Poznala ho asi mesiac. Od vtedy k nám chodil každý deň ale nikdy nezostal cez noc.

 

Každé ráno ju na bicykli odprevádzal do školy, potom zase domov a uistil sa, že si robí domáce úlohy. Staral sa o ňu, keď bola chorá a my sme boli v práci. Investoval do nej čas a úsilie. Mal anjelskú trpezlivosť, keď mala zlú náladu.

 

Povedal nám, že nemá žiadnu rodinu, žiadne vzdelanie ani stálu prácu. Miloval ju a ona milovala jeho. Kto som, aby som jej bránil poučiť sa z vlastných chýb?

 

Keď ich vzťah trval už asi 8 mesiacov, prišiel za mnou syn a vypytoval sa na neho. Ukázalo sa, že sa z neho stal bezdomovec.

Otec, ktorý ho týral, zomrel. Tri týždne po ňom zomrela aj jeho mama, ktorá sa živila ako prostitútka. S nimi býval v prenajatom prívere. Od 15 žil tri roky na ulici.  

 

Spavál v parkoch, u armády spási, u "kamarátov"  či v nocľahárňach. Pracoval na stavbách, keď sa spoznal s mojou dcérou, pracoval v jazdeckej škole, kde zbieral trus. Je mladý pekný muž a viete... 17 rokov, pekné dievča, hormóny sa búria.

 

A teraz som tu ja. Poznal som 18-19-ročnému slušného chlapca, ktorý prichádzal s úsmevom, odchádzal s úsmevom, staral sa, pomáhal a nikdy nič nežiadal. Robil moje dieťa šťastným. Bol dieťatom, ktoré  nikdy nemalo príležitosť byť dieťaťom s problematickými rodičmi. Niekedy ho nakŕmili susedia, väčšinou bol hladný.

 

Keď k nám neprišiel, lebo bol v práci, chýbal nám. Nie sú najlepší kamaráti, ale s mojim synom tiež veľmi dobre vychádza a najmladšia dcéra mu dôveruje. U mojej ženy sa opäť prebudil materský inštinkt. A ja? Niekedy mám o neho starosť. Chcem, aby bol šťastný.

 

Povedal som žene a zvyšku rodiny, čo som o ňom zistil. Plakali. Bolo to ťažké. Moja najstaršia dcéra to o ňom vedela ale nič nám nepovedala. Milovala ho ale každú noc ho nechala odísť...kam??

 

Na ďalší deň som mu dal kľúče od nášho domu. Povedal som mu, že v tomto dome je vždy vítaný, ako doma. Poskytli sme mu voľnú izbu. V priebehu ďalších týždňov sme ho zobrali nakúpiť nábytok. Vedel dobre narábať s vecami. Zatúžil som byť jeho šéfom, bavilo ho stavať a pracovať. Kvôli slabému vzdelaniu sa nemohol uchádzať o lepšiu prácu.

 

To bolo v roku 2000. O 15 rokov môj nový syn a moja dcéra začali úspešne podnikať.  Dali nám tri krásne vnúčatá, vrátane dvojičiek - dievča a chlapec."

 

Silný príbeh. Každý si po ňom pravedopodobne uvedomí, aký má vlastne dobrý život a možno druhých (neznámych) začne súdiť trochu opatrnejšie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies