Osud máme vo vlastných rukách, vraví o záchrane Guédé

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 11:33 • 2 min
Osud máme vo vlastných rukách, vraví o záchrane Guédé

FREIBURG - Futbalový bojovník Karim Guédé síce vo vrcholiacej sezóne gólovo stále mlčí, ale keď dostane príležitosť, jeho Freiburg so železnou pravidelnosťou boduje.

slovakia

left justify in out

A to je pred ligovým finišom, v ktorom nad tímom stále visí zostupová hrozba, pre trénera Christiana Streicha dôležitý poznatok. Člen širšieho kádra slovenskej reprezentácie zasiahol do 16 duelov v najvyššej nemeckej súťaži 2014/2015 a SC za týchto okolností len trikrát prehral a vydoloval 19 bodov. "Je to len štatistika. Na sezónu sa nepozerám z tohto pohľadu, lebo na to, čo sa deje na ihrisku, sa treba dívať omnoho komplexnejšie. Vždy, tak ako celé mužstvo, sa snažím vydať zo seba maximum," podotkol v rozhovore pre oficiálny klubový web 30-ročný Guédé, ktorý ako vyučený defenzívny záložník vo Freiburgu nastupuje na hrote útoku.


V Hamburgu narodený Togčan je presvedčený, že SC zvládne záchranárske práce, hoci na jeho tím čaká v závere ročníka mimoriadne náročné vyžrebovanie. Freiburčania sú na 15. priečke s rovnakým počtom 31 bodov ako má šestnásty Hannover aj sedemnásty Paderborn, posledný Stuttgart zaostáva o bod. Na Guédého a spol. však v sobotu čaká domáci duel proti už istému majstrovi Bayernu Mníchov (15.30) a o týždeň neskôr nastúpia na trávniku takisto namočeného Hannoveru.


"Rozhodujúce je, že všetko máme vo vlastných rukách. Čaká na nás teraz Bayern a znova musíme zo seba vyžmýkať sto percent. Alebo viac, čo aj spravíme, lebo všetci si veľmi dobre uvedomujeme, o čo ide. Je jedno, proti komu hráme, musíme byť koncentrovaní, strieľať góly a spoločnými silami brániť. Teraz na nás čaká akoby semifinále a finále súťaže, potrebujeme nazbierať čo najviac bodov. Záleží tiež na nás, čo dovolíme súperom. Proti Bayernu zohrá úlohu aj fakt, že nemáme čo stratiť," poznamenal Guédé, ktorý zasiahol do presnej polovice duelov v tejto bundesligovej sezóne. "Beriem to, ako príde. Aj keď to môžem ovplyvniť iba čiastočne, napríklad prácou na tréningoch. Snažím sa veci vidieť pozitívne a napredovať. Život je pre mňa ako bežiaci pás: čo sa stalo, stalo sa, už to nemôžem zmeniť a ovplyvniť môžem len prítomnosť. Tak je to aj so zápasmi - keď v niektorom nenastúpim, robím všetko, aby som v nasledujúcom stretnutí nechýbal. Keď to nevyjde, znova sa sústredím na ďalší duel, na tréningu pridám ešte viac plynu a človek sa za snahu zväčša napokon dočká odmeny," opísal svoju pozíciu v mužstve bývalý hráč Petržalky aj Slovana Bratislava, ktorý pôsobí vo Freiburgu od januára 2012. V 67 bundesligových vystúpeniach dal zatiaľ 6 gólov. Nik zo spoluhráčov by nenamietal, ak by si čo i len jeden presný zásah ušetril na ligový finiš. Môže mať cenu zlata.

Tabuľka "namočených" dve kolá pred koncom I. bundesligy 2014/2015:

14. Hamburg 32 8 8 16 22:48 32
15. Freiburg 32 6 13 13 33:44 31
16. Hannover 32 7 10 15 36:54 31
17. Paderborn 32 7 10 15 30:62 31
18. Stuttgart 32 7 9 16 38:58 30
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies