OSN: Holandská vláda odmietla pomôcť prisťahovalcom bez domova

NETKY.SK • 17 December 2014, 09:16 • 2 min
OSN: Holandská vláda odmietla pomôcť prisťahovalcom bez domova

AMSTERDAM - Experti OSN vyzvali v utorok Holandsko, aby cez túto zimu poskytlo núdzové prístrešky pre tamojších prisťahovalcov bez domova. Nechať ľudí na zime počas obdobia Vianoc je podľa nich neprijateľné, napísala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Holandská vláda odmietla poskytnúť podporu 15 miliónov eur pre viac ako 60 samospráv, v ktorých sú potrebné prístrešky pre imigrantov, uvádza sa v tlačovom vyhlásení nezávislých expertov OSN. Špeciálna spravodajkyňa OSN pre právo na adekvátne ubytovanie Leilani Farhaová tvrdí, že vládu stredopravého premiéra Marka Rutteho zaväzuje medzinárodné právo poskytnúť ľuďom v núdzi potravu, oblečenie a prístrešky.
      

Európsky výbor pre sociálne práva, orgán dohliadajúci na dodržiavanie Európskej sociálnej charty, nedávno v dvoch rozdielnych prípadoch rozhodol o tom, že Holandsko porušuje právo na núdzovú asistenciu pre dospelých imigrantov bez domova. Vyhlásenie expertov OSN neuvádza, akého veľkého počtu prisťahovalcov sa tieto prípady týkajú.
      

Nie je známe, že by niektorá iná európska krajina čelila takýmto sťažnostiam zo strany európskych expertov v oblasti ľudských práv.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies