Organizátori Tour upravili pre nepriaznivé počasie trasu 5. etapy

NETKY.SK • 9 Júl 2014, 14:32 • 2 min
Organizátori Tour upravili pre nepriaznivé počasie trasu 5. etapy

YPRES - Organizátori Tour de France pre nepriaznivé počasie upravili časť piatej etapy cyklistických pretekov.

slovakia

left justify in out

Dážď a nebezpečný povrch ciest ich prinútili vyradiť z itinerára dva úseky s dlažobnými kockami - pavé, na ktorých hrozilo pelotónu veľké nebezpečenstvo. Piata etapa vedie z belgického Ypresu do Arenbergu Porte du Hainaut a meria 152,5 km.

Cyklisti vynechajú kilometrový úsek pri Mons en Pévél a o štyristo metrov dlhší medzi Orchies a Beuvry la Foret. Celkovo na dlažobných kockách absolvuje pelotón sedem úsekov s dĺžkou 13 km. 

 

Už v prvej časti stredajšej piatej etapy spadol obhajca prvenstva Chris Froome. Na klzkej ceste nezvládol riadenie a spadol. Brit v službách Sky bol na zemi aj v utorok a poranil si zápästie. O deň neskôr rýchlo po páde nasadol na bicykel a napriek menším odreninám sa vydal stíhať pelotón. S pomocou tímových kolegov sa rýchlo zaradil do balíka. V etape na mokrých cestách spadli aj ďalší cyklisti. Meteorológovia predpovedajú počas celej etapy vytrvalý dážď, ktorý poriadne otestuje zručnosti cyklistov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies