Organizácia WikiLeaks zverejnila dokumenty z e-mailovej schránky šéfa CIA

NETKY.SK • 22 Október 2015, 06:45 • 2 min
Organizácia WikiLeaks zverejnila dokumenty z e-mailovej schránky šéfa CIA

WASHINGTON - Organizácia WikiLeaks zverejnila v stredu dokumenty z osobnej e-mailovej schránky riaditeľa americkej Ústrednej spravodajskej služby (CIA) Johna Brennana. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Dokumenty sú spred roka 2009, keď sa Brennan pridal k personálu Bieleho domu. Šéfom CIA sa stal v roku 2013.

S výnimkou čiastočne vyplnenej žiadosti o bezpečnostnú previerku podľa AP pravdepodobne nejde o citlivé dokumenty. Brennan o previerku žiadal, keď sa uchádzal o miesto poradcu Bieleho domu pre protiteroristické záležitosti.

 

Dokumenty obsahujú aj správu o Iráne, ktorá bola údajne adresovaná prezidentovi Barackovi Obamovi po nástupe do úradu v roku 2009. V správe predstavil pragmatický plán na rokovania s Iránom ohľadne jeho kontroverzného jadrového programu.

 

"Spojené štáty nemajú inú možnosť, než nájsť spôsob, ako koexistovať - a dohodnúť sa - s akoukoľvek vládou, ktorá je v Teheráne pri moci," uvádza sa v trojstranovej správe.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies